Samirs instagramkonto upprör

Ett inlägg på Samir Badrans Instagram har skapat en kritikstorm på sociala medier.Under natten postades en bild där följarna uppmanades att ”tagga en hora”.”Han har tusentals fans. Och många höjer inte på ögonbrynen”, säger skådespelerskan Sanna Bråding om bilden. Ett inlägg på före detta ”Paradise hotel”-deltagarens Samir Badrans Instagram har skapat rejäl storm i sociala medier.Det var natten mellan lördag och söndag som inlägget bestående av en bild med texten ”Tag a hoe” lades upp på realityprofilens konto.Bilden, som bara låg uppe cirka 20 minuter, fick snabbt över 200 likes och ungefär lika många kommentarer. Bland kommentarerna ska många tjejer ha blivit taggade som hoes (horor reds anm).”Han har tusentals fans”Någon som reagerade starkt på inlägget var skådespelerskan Sanna Bråding:”Samir har valts som ambassadör av Musikhjälpen i år. Han har tusentals fans. Och många höjer inte på ögonbrynen. Det är så här vi är vana att det är. Men hur tror du att det känns för alla tjejer som blir öppet taggade som horor? Hur tror du att det känns för samma tjej att få mottaga samma omnämningar i skolan, på stan etc DAGLIGEN?!”, skriver hon på sin Instagram.Sanna Bråding var även under söndagsmorgonen gäst i ”Nyhetsmorgon” på TV4 för att prata om det virala klippet ”Kära pappa” som handlar om kvinnors utsatthet i samhället. Även där hon tog upp bilden som lagts ut på Samir Badrans konto.– Jag tycker att den säger mycket om vårt samhälle, det här händer hela tiden.
LÄS OCKSÅ
”Samir Badran
hittade mig – på en after ski”
 ”Det som händer är illa nog”Med henne i morgonsoffan fanns även pappabloggaren Nisse Edwall. – Det kan ju ha varit någon annan som lagt upp den. Men det som händer i kommentarsfältet är illa nog, Nisse Edwall.En annan som reagerat är författaren Caroline Engvall som även hon reagerat starkt och skriver i ett inlägg: ”Jag vill med detta sätta ljus på hur vi är mot varandra, vilken typ av samhälle vi alla vill leva i. Vilka statusar vi lägger upp och vilka vi hakar på. Och vad det får för konsekvenser för andra.”
LÄS OCKSÅ
”Två månader till –
så vore jag utbränd”
 Samir Badran är aktuell som ambassadör för Musikhjälpen samt som artist i Melodifestivalen 2016.På Musikhjälpens instagramkonto kräver följare att Samir Badran byts ut. Många uppmanar också till bojkott – om Musikhjälpen inte agerar. Nöjesbladet söker Samir Badran och Musikhjälpen för en kommentar.I ett sms från Musikhjälpens pressperson Helena Iles står: ”Vi ska prata med Samir och återkommer”.

Se artikeln här:


Cred & Källa: Samirs instagramkonto upprör


Publicerat

i

, ,

av

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *