Du behöver varken emigrera till Neapel eller mura en vedugn i trädgården för att njuta av pizza i världsklass. Oftast räcker det med en baksten och riktigt bra råvaror för att ta dig en bra bit på väg. Mathin Lundgren, pizzafantast och barmästare på Teatergrillen i Stockholm, lär dig hemligheten bakom den perfekta hemmapizzan.Recept: Mathin Lundgren Foto: Linus Hallgren Degen Du behöver: 5 dl vetemjöl, 3 dl vatten, 12 g jäst, 10 g salt Gör så här: Sätt ugnen på högsta temperatur i grilläge i god tid så att bakstenen (se sidan 100) blir het. Börja med att lösa upp jästen i vattnet Mät sedan upp mjölet och blanda till degen i en plastbunke. Spara knådandet och saltet till efter första jäsningen
Fortsätt läsa:
Källa/Cred: Proffset lär dig hemligheten bakom den perfekta pizzan
Lämna ett svar