Jag har en plats i mitt hjärta för Clubman Pinaud

recension after shave clubman pinaud

Pinaud är ett av världens äldsta parfymhus och grundades i Paris 1830. Idag skulle man förenklat kunna säga att företaget har ett europeiskt och en amerikanskt produktsortiment där det senare består av rakning- , hår- och skäggprodukter för män och går under namnet Clubman. Clubman Pinaud har i flera decennier varit en vanligt förekommande produkt i amerikanska barbershops.

Jag tänker inte snöa in allt för mycket i företagets historia (som jag ofta tenderar att göra) utan gå rakt på sak. Jag kan lugnt säga att det är en sann klassiker vi har att göra med här. Ni som läst mina tidigare recensioner vet att jag har en plats i mitt hjärta för Clubman Pinaud.

beardshop.se och grooming.se säljer nu 50 ml flaskor utav samtliga Clubman Pinaud rakvatten och colognes vilket gör att man kan våga sig på att testa ett par olika innan man eventuellt bestämmer sig för en favorit och köpa en stor flaska. Jag kommer här att ge dig en liten hjälp på vägen och gå igenom var och en av dem och försöka ge en beskrivning av de olika dofterna.

recension after shave clubman pinaud

Vad är det för skillnad på aftershave och cologne kanske du undrar? Den stora skillnaden är främst styrkan på doften. Aftershaven har en lite mer vårdande och kylande effekt på huden efter rakning men jag anser att man kan använda samtliga både efter rakning och som doft. Överlag har Clubman lite starkare dofter som sitter i ett par timmar. Alla produkterna innehåller alkohol och det genomgående betyget från mig blir 5 rakt igenom. Nu kör vi igång!

bäst i test

recension after shave clubman

Clubman Original After Shave Lotion

Den här får man se som flaggskeppet. Originalet, och den som är vanligast förekommande. Det är en varmare doft full av mysk som även innehåller påtagligt friska noter av bergamott, apelsinblomma, jasmine, lavendel mm. En klassisk barbershopdoft. Doften är en liten vattendelare. Det är många som både älskar och avskyr den. De som är mindre förtjusta brukar tycka att den doftar lite för ”gammaldags”. Den här doften utgör på något sätt basen i de övriga rakvattnen nedan. Man känner att den finns med som en underton.

recension after shave clubman

Clubman Classic Vanilla After Shave Lotion

Den som förväntar sig en enkel doft av vaniljstång kommer att bli överraskad. Det är inte alls fråga om en sötsliskig doft utan en frisk exotisk komposition av jasmine, lavendel, salvia och kryddor. Den doftar lite mer modernt men har ändå kvar den klassiska Clubman-karaktären.

recension after shave clubman

Clubman Special Reserve After Shave Cologne

Okej, är du man nog för den här doften? Här snackar vi hår på bröstet! Lika mörk i doften som den ser ut. Den är unik på många sätt men påminner om mörkare dofter som var vanliga på 70-talet. Det är lite Tabac över den men ännu mustigare. Läder, trä och tobak. Doften känns väldigt kraftfull i början men mjuknar och mognar till sig efter några minuter.

recension after shave clubman

Clubman Musk After Shave Cologne

Den här känns snarlik Original men har en tydligare ton av mysk som namnet antyder. Påminner ganska mycket om klassiska Brut. Lite mjukare och friskare. Mycket fin doft!

recension after shave clubman

Clubman Virgin Island Bay Rum After Shave Cologne

Här har vi att göra med en mycket gammal doft som har anor långt, långt tillbaka. De flesta brukar tycka att den påminner starkt om jul och pepparkakor. Doften är varm och söt och utgörs av lagerblad, kryddnejlika, citrus och karibisk rom. Exotisk och tämligen unik jämfört med många dofter man brukar känns i moderna parfymer.

recension after shave clubman

Pinaud Lilac Vegetal After Shave Lotion

Här har vi ytterligare en vattendelare. Vissa har väldigt svårt för den här. Jag har hört många som tycker den påminner om toalettrengöring. Själv har jag inte den inställningen utan tycker den har en frisk och mysig doft av vårblommande lila bondsyrener.

recension after shave clubmanPinaud Citrus Musk Eau De Cologne

En ren och frisk doft av citrus, mysk, citrongräs, jasmine med en träig underton.

recension after shave clubman

Pinaud Lime Sec Eau De Cologne

Tydliga toppnoter av lime men med undertoner av mysk, blommor och trä. Lite syrligare än Citrus Musk

Kategorier:betyg 5, Clubman, parfymer, rakning

Tagged as: after shave, bäst i test, Clubman Classic Vanilla After Shave Lotion, Clubman Musk After Shave Cologne, Clubman Original After Shave Lotion, clubman Pinaud Citrus Musk Eau De Cologne, clubman Pinaud Lilac Vegetal After Shave Lotio, Clubman Pinaud Lime Sec Eau De Cologne, Clubman Special Reserve After Shave Cologne, Clubman Virgin Island Bay Rum After Shave Cologne, cologne, klassisk rakning, recension, testpilotsfavorit

Fortsätt läsa:

Originalartikeln: Jag har en plats i mitt hjärta för Clubman Pinaud


Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *