Nu kommer vin-mjölken

Kossor som får äta resterna efter vinproduktion mår bättre, fiser mindre och ger bättre mjölk.  – Vi har lyckats använda vad som i dag är en slaggprodukt från vinindustrin och gjort den till en värdefull födokälla, säger den australiensiske forskaren Peter Moate till AFP. I mätningar har kor som fått äta foder som blandats med druvskal och stjälkar släppt ut 20 procent mindre metangas och producerat fem procent mer mjölk. Dessutom innehåller mjölken en sex gånger högre halt av nyttiga fetter än den som kommit från kor som fått vanligt höstfoder.  Utsläpp från kreatur är en stor källa till utsläpp av växthusgaser i atmosfären och forskningen söker lösningar för att minska halterna.

Se artikeln här:


Nu kommer vin-mjölken


Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *