LCHF-burgare i salladsblad med bacon och tomatsalsa




Portioner: 10 portioner

Källa: Ekofilosophie

Visa alla recept för: Ekofilosophie

Foto: www.ekofilosophie.com

Ingredienser:

Burgarna
ca 1,6 kilo högrevsfärs
salt, svartpeppar och timjan

Chilimajonnäs
1 ägg
1,5 dl olivolja
0,5 matskedar vitvinsvinäger
chilipulver, salt

Salsa
2 små rödlökar
1 vitlöksklyfta
ca 1 dm gurka
2 tomater
lite olivolja och vinäger
salt, svartpeppar
lite chilipulver
3 teskedar sambal oelek

Tillbehör
stora salladsblad
ett par skivor ost
bacon i skivor

Gör så här


Blanda färsen med kryddorna och gör rejäla biffar av dem.

Gör salsan genom att finhacka alla ingredienserna, låt dem rinna av lite i ett finmaskigt durkslag/sil med nät, och tillsätt sedan kryddningen, olja och vinäger. Låt sedan stå och gotta till sig.

Gör majonnäsen genom att blanda alla ingredienser i en mixerbunke och kör sedan med mixerstav tills tjock konsistens erhållits. Tillsätt mer olja för att få en fastare majonnäs.

Grilla biffarna och baconet. Lägg på en ostskiva på biffarna de sista minuterna. Servera sedan allt i ett stort salladsblad. Vik ihop bladet och ät! OBS, det kan bli lite kladdigt ;)

Läs mer:


Originalartikeln: LCHF-burgare i salladsblad med bacon och tomatsalsa


Publicerat

i

,

av

Etiketter:

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *