UPPDATERAD: Så gick det för Tristan i "IDOL" – helagotland.se


Publicerad 2014-09-18

Tristan Björling fick svidande kritik för att han valt Lady Gagas låt ”Edge of glory” i den sista kvalomgången.

‘,’

Foto: Krister Nordin

‘];var _3=”+ Visa bildtexten”;var _4=”- Dölj bildtexten”;var _5=parseFloat($(”#articleSlide”).css(”width”));var _6=_1.length;var _7=0;var _8=1;var _9=false;var _a=false;var _b=false;var _c=(parseFloat($(”#articleSlide”).css(”height”))/2);var _d=(parseFloat($(”#articleSlide”).css(”height”))/2);var _e=$(”#articleDescription”).outerHeight(false);$(”.imageWrapper img”).css(”marginTop”,Math.round($(”.imageWrapper”).height()-$(”.imageWrapper img”).height())/2);$(”#articleDescription”).css(”marginBottom”,-_e);$(”#leftSlider, #rightSlider”).css(”top”,_c-32);$(”#articleSlideContainer”).css(”width”,_6*_5).addClass(”grey”);$(”#articleNavigation”).fadeIn();_f();_10();_11(_7);$(”span#currentImageInfo”).click(function()if(!($(this).hasClass(”inactive”)))if($(this).text()==_3&&_2[_7].length>0)$(”#articleDescription”).animate(”marginBottom”:0,function()$(”span#currentImageInfo”).text(_4););}else$(”#articleDescription”).animate(”marginBottom”:-_e,function()$(”span#currentImageInfo”).text(_3););}}});$(”#leftSlideArea, #rightSlideArea”).click(function()if(!_9)_9=true;_7=($(this).attr(”id”)==”rightSlideArea”)?_7+1:_7-1;if(($(this).attr(”id”)==”rightSlideArea”))if(_8<_6>”).attr(”src”,_1[_7]+”?”+Math.random()).load(function()$(”#articleSlideContainer”).append($(this));$(this).wrap(””);$(this).css(”marginTop”,Math.round($(this).parent().height()-$(this).height())/2);$(”#articlePreloader”).hide();_12();_8++;);}else_12();}else_12();}});function _12()if(_7>(_6-1))_7=0;$(”#articleSlideContainer”).animate(”marginLeft”:_5*(-_7),function()_f();_11(_7);_10();_9=false;);};function _10()if((_2[_7]==undefined$(”span#currentImageInfo”).addClass(”inactive”);}else$(”#articleDescription”).html(_2[_7]);_e=$(”#articleDescription”).outerHeight(false);if($(”span#currentImageInfo”).text()!=_4)$(”span#currentImageInfo”).removeClass(”inactive”);$(”#articleDescription”).css(”marginBottom”,-_e);if(_a)$(”#articleDescription”).animate(”marginBottom”:0,function()$(”span#currentImageInfo”).text(_4););}}}};function _f()if(_6>1)$(”#currentImageNumber”).text(”Bild: ”+(_7+1)+”/”+_6);};function _11(_13)$(”#leftSlideArea, #leftSlider”).toggle(_13!=0);if(!_b)$(”#rightSlideArea, #rightSlider”).toggle(_13!=(_6-1));elseif(_b)$(”#rightSlideArea, #rightSlider”).toggle(_6>1);}};});
//]]>

Tristan Björling, 19, har varit ett av Idols stora charmtroll. Han har vuxit explosionsartat på sociala medier och många har uttryckt sin beundran för den unga gotlänningen.

– Nu har jag rätt mycket kvar att bevisa. Jag har visat vem jag är, men nu ska jag visa at jag kan sjunga också. Jag ska ta revansch, eftersom jag inte har gjort bra ifrån mig, sa Tristan Björling innan han skulle uppträda med Lady Gagas låt ”Edge of glory”.

På torsdagskvällen tävlade han tillsammans med fyra andra i det sista kvalprogrammet i ”Idol”.

Juryn var efter hans framträdande väldigt kritisk mot att han valt en så svår låt.

– Jag vet att jag valde en för svår låt. Men jag gav allt, säger Tristan Björling efter att han fått ta emot juryns ord.

Tittarna valde dock att inte rösta vidare Tristan Björling. I stället gick Philip Spångberg och Josefine Myrberg vidare. Nu återstår det att se om Tristan får en av de fyra kvarvarande platserna till kvalfinalen på fredagen. Han blir i så fall en av de gamla Idol-juryns wild cards.

TEXT: Simon Frid

Läs mer här:


Källa: UPPDATERAD: Så gick det för Tristan i "IDOL" – helagotland.se