TV4-bonden Erik, 21, drabbades av cancer: ”Livet raserades” – Aftonbladet


Vaknade mitt i natten med feber och hallucinationer

Nu söker han kärleken i ”Bonde söker fru”.

Men för bara tre år sedan raserades Erik Ohlssons liv när han drabbades av cancer.

– Jag vaknade upp med feberyra och nästan hallucinerade, säger han.

LÄS OCKSÅ

Här är alla deltagare i nya ”Bonde söker fru”

Alpinåkaren och kviguppfödaren Erik Ohlsson, 21, från Edsbyn söker kärleken i ”Bonde söker fru – castingen 2017” som sänds i TV4 i kväll.

Den som vinner hans hjärta får en kille som inte tar något för givet. För tre år sedan kraschade hela hans tillvaro när han drabbades av cancer.

– Det är en av de mest skräckinjagande sakerna jag upplevt. Jag var i Åre och tävlade SM när jag vaknade upp på natten med feberyra och mådde jättedåligt, jag nästan hallucinerade, säger han.

På hälsocentralen i Åre konstaterades att han hade ”skyhög temperatur och jättedåliga blodvärden”. Det skulle visa sig att han hade fått cancer i thymus mellan hjärtat och lungorna.

”Jag var skitledsen”

Där och då raserades allt på en och samma gång.

– I början var det jättetufft, jag var skitledsen. Min pappa hade fått cancer och överlevt, men första tanken var att jag skulle dö. Men sedan bestämde jag mig för att inte gräva ner mig. Det fanns inget jag kunde göra utom att tänka positivt, säger han.

Han sattes genast på en tuff blixtbehandling, varannan vecka nere i Gävle.

– Jag tog cellgifter på måndagen, sedan sov jag till onsdagen. Då gick jag upp och försökte ta något att äta och dricka. På torsdagen började jag kunna ta mig upp mer, och på lördagen kunde jag ta mig ut till djuren och traktorn. Det var den bästa terapin. Det var värt allt. Sedan hade jag en vilovecka innan nästa behandling.

Nervös inför ”Bonde söker fru”

För 1,5 år sedan kunde läkarna inte påvisa spår av cancer längre. I dag mår han bra men går på regelbundna kontroller en gång om året.

– Det finns hela tiden en omedveten oro att det ska komma tillbaka, men det är inget jag tänker på varje dag. Jag har fått perspektiv på livet och uppskattar allt mer. Jag är tacksam över att jag är frisk, har vänner och familj och får vara på gården, det är det som betyder mest.

Sedan något år är han tillbaka i skidbacken, nu med mer fokus på att ha kul än att pressa sig med hårdträning.

– Förr tränade jag hårt och vilade ingenting, nu har jag sänkt kraven och vill ha roligt. Med det har det gått bättre på tävlingarna också.

Och så drömmer han om kärleken i en social och framåt tjej, några har redan hört av sig och sagt att de ska söka till TV4:s program.

– Det är klart att jag är nervös, men jag ser bara fram emot det här. Jag har liksom aldrig haft tid att leta efter en tjej men nu är det plötsligt tjejer som söker till mig.

Det här söker kärleken i ”Bonde söker fru”

Erik Ohlsson, 21 år, kviguppfödare, Edsbyn
– Jag vill alltid vara utomhus, så kanske skulle vi åka ut i skogen till någon grillplats och grilla lite. Umgås med varandra, njuta av varandras sällskap och naturen ihop.

Jörgen Pettersson, ekologisk nöt – och skogsbonde, 40 år, Askersund
– Jag tycker det är viktigt med både med tillit och respekt. Kärlek för mig är närhet och att kunna njuta av ett glas vin och något hemlagat tillsammans. Jag älskar att laga mat, det passar bra ihop med kärlek tycker jag.

Wilhelm Nyh, ekologisk mjölkbonde, 48 år, Trångsviken
– Jag hoppas hitta den där tjejen som får mig att känna det där alldeles extra i kroppen. Någon man har kul med. Jag tycker det är viktigt att njuta av livet och att ha roligt så ofta man bara kan och vill ju träffa den rätta som känner likadant. Livet är ett äventyr!

Therese Tengmark, 39 år, ekologisk nötbonde från Malexander
– Jag söker någon som passar och uppskattar mig och min livsstil. Någon som är framåt och tar för sig i livet. Jag behöver ingen man som ska hjälpa mig med mitt jobb, utan någon som accepterar min livsstil. Ett stöd, men jag har mina egna muskler för jobbets skull.

Johan Petersson, 39 år, mjölkbonde från Sävsjö
– Jag ser mig väl inte som någon som är bra på att flörta, men jag är rätt glad och pratsam och kan nog tolkas som flörtig ibland. Men jag står inte direkt och blinkar järnet med tjejerna på krogen.

Dennis Andersson, 23 år, ekologisk nötbonde från Toftaholm
– Jag söker en tjej som landat i sig själv och vet vad hon vill. En glad och positiv tjej med fötterna på jorden som gillar att skratta. Någon som är framåt, som det är lite go i.

Leonora Vilhelmsson, 40 år, skogsbonde från Jockarp
– Det viktiga för mig är tillhörighet, att känna att man hör ihop med någon som bryr sig om en, någon som vill veta hur dagen varit och som man själv kan bry mig om. Kärlek kan vara det där enkla vackra att bara ligga i samma säng och lyssna på samma regn och känna tryggheten i någon annans närvaro.

Fredrik Leandersson, 49 år, nötbonde, Norra Unnaryd

– Tvåsamhet är ju viktigt. Jag har varit själv i tio år och det är klart man klarar sig, men man saknar att vara två och dela livet med någon. Det skulle ju vara fantastiskt om jag får chansen att uppleva kärleken igen. Jag drömmer ju om att träffa en jordnära empatisk kvinna med glimten i ögat och ett stort hjärta.

LÄS OCKSÅ

Här är alla deltagare i nya ”Bonde söker fru”

LÄS OCKSÅ

Så gick det sen för brevskrivarna i ”Bonde söker fru”

LÄS OCKSÅ

Linda Lindorff utnyttjad – på dejtingsajt

17 april 201704:02

Se artikeln här:Källa: TV4-bonden Erik, 21, drabbades av cancer: ”Livet raserades” – Aftonbladet