TV4 avslöjar sanningen om Idol-juryns fusk


Nu avslöjar TV4 sanningen om Idol-juryn.
Förutom att få se framträdandena i förväg får de dessutom hjälp av manusförfattare.

– Det är folk som har vana av liveprogram, manusförfattare. De pratar om vad de kan säga om de är osäkra, så de har stöd om de behöver, säger Anders Edholm, pressansvarig på TV4, till Hänt.

Varje fredag ger domarna i ”Idol” kritik efter deltagarnas uppträdanden. Men trots att programmet sänds direkt, är inte allt så spontant som det ser ut.

TV4 berättar nu att juryn med Nikki Amini, 33, Kishti Tomita, 53, Alexander Kronlund, 45 och Anders Bagge, 49, får se deltagarnas bidrag innan sändningen.

– Det händer att de ser delar av genrepet. De kan ha en idé om vad de vill säga, men sen vet man aldrig. Låtar som kanske ser tråkiga ut på genrepet kan göra supersuccé när det är live, säger Anders Edholm, pressansvarig på TV4 till Hänt.

LÄS MER: Chris Kläffords succé efter TV4:s historiska beslut

Anders Edholm: ”De pratar om vad de kan säga”

Han berättar även att förutom att juryn får se uppträdandena i förväg, så får de även hjälp av manusförfattare att skriva sin kritik.

– Det är folk som har vana av liveprogram, manusförfattare. De pratar om vad de kan säga om de är osäkra, så de har stöd om de behöver, säger Anders Edholm till Hänt.

LÄS MER: Gina Dirawis ilska mot publiken

Dessutom har extra ”jury-coacher” tagits in, men det är i slutändan ändå juryn som bestämmer vad som de säger i direktsändningen.

– Ingen styr dem, säger Anders Edholm.

Chris Kläfford tog revansch efter kritiken

Under fredagen gjorde tittarfavoriten Chris Kläfford succé efter att ha sågats av jurydomaren Nikki Amini.

– Om jag var din manager på ditt skivbolag skulle jag inte stoppa dig, sa Anders Bagge och pikade sin jurykollega.

Även Nikki Amini hyllade Chris Kläfford.

– Förra veckan var inte bra. I kväll är det Chris Kläfford på scen och då blir det väldigt, väldigt bra, sade hon i sändningen.

Läs mer här:


Källa: TV4 avslöjar sanningen om Idol-juryns fusk