Tv-bönderna vaktas – ska stoppas från smygträffar – Expressen


Flera deltagare i ”Bonde söker fru” har funnit kärleken redan före programmets start.

Det har fått TV4 att vidta åtgärder inför årets säsong – och återigen kommer vakter att användas.

– De ska se till att dejtandet sker under ordnade former när vi är på Sundbyholms slott, säger programledaren Linda Lindorff.

Sju av totalt åtta bönder har presenterats inför den kommande säsongen av ”Bonde söker fru”. I nästa vecka ska den åttonde bonden – som ersätter en av originaldeltagarna som tvingades hoppa av – presenteras på sociala medier och TV4 Play.

Inför årets säsong har TV4 valt att vidta åtgärder för att minimera risken att kärlekssökare tar kontakt med bönderna före inspelningen.

I premiäravsnittet valde de därför att inte avslöja efternamnen på deltagarna.

– Vi vill inte förhindra folk från att bli kära. Vi måste bara hänga med i svängarna för att kunna berätta historierna i det som händer, säger programledaren Linda Lindorff.

Under inspelningen på Sundbyholms slott 2016 träffades bönderna Erik Bäckman och Sigrid Bergåkra, och spenderade en känslofylld natt tillsammans. Den typen av romanser mellan bönderna är något som produktionen vill undvika, och ett av skälen till att deltagarna nu hålls under uppsikt under sin vistelse på slottet.

LÄS MER: Gramers ilska mot Linda Lindorff – TV4-profilens ursäkt

”Bonde söker fru” vidtar åtgärder

Linda Lindorff berättar också att sociala mediers utveckling har varit påtaglig när det kommer till produktionen av programmet. Allt fler väljer nämligen att ta kontakt med bönderna på andra sätt än genom programmet.

– För att det ska bli rättvist för alla och att alla får samma chans och har samma förutsättningar så är det viktigt att all kontakt går genom redaktionen. Om någon skulle ringa och sms:a innan programmet så är den första kontakten redan tagen och då kan den personen få en stor fördel. Då blir det inte rättvist, säger Linda Lindorff.

Dessutom kommer de, precis som i tidigare säsonger, att använda sig av så kallade deltagaransvariga som kommer fungera som vakter och se till att allt går rätt till.

– När man kommit med i programmet så har man ju laddat mentalt för det här under en lång tid och då behövs det inte mycket för att det ska smälla till. Så de ska se till att dejtandet sker under ordnade former när vi är på Sundbyholms slott, säger Linda Lindorff.

LÄS MER: Avklädda bilden på Lindorff slår rekord

Vakter har koll på deltagarna

Förutom att övervaka slottet – där de ser till att deltagarna stannar kvar när andra är ute och dejtar samt att deltagarna håller sig inomhus på kvällen – följer de även med bönderna som vill ta sig in till stan.

– Om de till exempel ska in till Eskilstuna och gå runt, medan de andra dejtar, så kan de inte gå runt hursomhelst, utan då måste de vara tillsammans med någon. Det här är inte heller något förbud utan det är bara att det på något vis ska kunna ske under ordnade former, säger Linda Lindorff.

– Jag tror på ödet och är det meningen att det ska bli kärlek så kommer det ske. Det behöver inte ske första dagen och inte första natten, utan man behöver andas och känna in och tänka efter, fortsätter hon.

Följ Expressen Nöje på Facebook – där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

Fortsätt läsa:Källa: Tv-bönderna vaktas – ska stoppas från smygträffar – Expressen