Tv-bönderna har blivit hemliga – och bevakas dygnet runt – Expressen


Bönderna som söker fruar har blivit hemliga.

Och de vaktas dygnet runt.

”Bonde söker fru” är populärt, över miljonen tittare, och över tusen intresserade brevskrivare från hela landet. I veckan startade årgång 13 och som vanligt skulle åtta nya bönder presenteras. Nu under hårdare sekretess.

Ja, en bonde var så hemlig att han gick under jorden. Och så var de bara sju. Men TV4 hävdar att ny kärleksbonde ansluter senare.

Bönderna har i år inga efternamn. TV4 vill förhindra kärlekssugna tittare att ta kontakt genom sociala medier eller rent av dyka upp på gårdsplanen och fresta någon singelbonde.

Inför presentationen bjöds förr bönderna till TV4 i Stockholm för att lära känna filmteam och programledare. Numera får de komma en och en eftersom det hänt att två bönder blivit förälskade.

Första momentet i ”Bonde söker fru” är att varje bonde väljer ut tio brevskrivare som verkar intressanta. Därefter blir det snabbdejting på Sundbyholms slott.

Men eftersom alla bor på samma slott har man numera övervakare, som ser till att det inte sker något spontant utanför inspelningstid.

TV4 vill absolut förhindra att någon bonde nattetid tassar över till en person som verkar trevlig. Eller ännu värre: att bonde fixar hemlig dejt med någon ur andra bönders stall.

Inte ens vid frukost vill TV4 riskera att det uppstår spontana möten. Varje bonde har en ”överrock”.

Hemliga bönder, spontana kärleksmöten, heta känslor. Har ”Bonde söker fru” blivit en korsning av ”Paradise hotel” och klassisk sängkammarfars?

Kanske inte. Men TV4 vakar i alla fall över sitt populära dejtingprogram, som inte får tunnas ut av privat prassel på höskullen.

Linda Lindorff har i tolv år dykt upp i öppna landskap och överraskat singelbönder med en väska kärleksbrev.

Den känslan kan vara svår att spela upp framför kameran om bonden i hemlighet redan valt en partner.

Linda Lindorffs roll som kärlekens budbärare är hotad om TV4 inte längre har användning för en postillon d’amour.

Läs mer här:Källa: Tv-bönderna har blivit hemliga – och bevakas dygnet runt – Expressen