Tuffa beslut för bönderna: "Jävligt jobbigt" – Helsingborgs Dagblad


Nytt avsnitt av ”Bonde söker fru” – nya svåra val. Både Joacim Rickling och Dennis Andersson tvingades skicka hem tjejer från sina gårdar. – Det är klart att man tänker att man kanske gör fel val, det är jävligt jobbigt, sade Joacim i programmet.

Joacim Rickling valde att skicka hem Jenny Freéd från ”Bonde söker fru”. Pressbild.Bild: TV4

I förra veckans ”Bonde söker fru” i TV4 avslöjade både Johan Petersson och Marcus Sjöberg att de redan funnit kärleken – i Sofie Andersson respektive Erica Mahnkopf.

Johan Peterssons andra frierskor valde redan då att lämna programmet. I veckans avsnitt tog Marcus Sjöberg mod till sig och berättade för Malin Sundberg och Heléne Åstrand om sina känslor.

– Det är så att jag och Erica har funnit varandra lite mer. Jag fastnade väl för Erica tidigt men så ville jag ge alla en chans och så, sade Marcus, varpå Malin och Heléne valde att åka hem.

På de andra två gårdarna är förfarandet lite mer normalt. Joacim Rickling fick besök av programledaren Linda Lindorff och tvingades göra ett val – tre frierskor skulle bli två.

– Det jag måste gå på är där jag känner att det finns kärlek i slutändan. Jag har svårt för att bli kär väldigt snabbt, jag vill gärna ha god tid på mig, sade han och berättade att han var orolig för att göra fel val.

Caroline Kejbert, Jenny Freéd och Caroline Benilton berättade alla att de är förälskade i hjortbonden. Till slut blev det Jenny som fick åka hem.

– Jag känner mig lättad på något vis. Jag hade ju hoppas att få vara kvar men det klickade inte för honom. Han har gjort sitt val, nu åker jag hem och fortsätter med mitt liv, sade hon.

Ännu mer spänt var det hemma hos Dennis Andersson. När Liselotte Jonsson i förra veckan fick veta att det skulle bli val bröt hon ihop fullständigt – något som fick Dennis att börja tvivla på sina känslor för henne.

Men hon fick stanna kvar trots allt, tillsammans med Annie Håkansson. I stället var det Mikaela Brentel som blev hemskickad.

– Jag valde att fortsätta dejta Liselotte för jag har ett väldigt gott öga till henne. Visst gjorde den här händelsen att jag började fundera men jag vill veta mer om henne och prata med henne om den här situationen och få veta varför hon reagerade så starkt, förklarade Dennis Andersson efteråt.

I nästa veckas avsnitt ska Joacim Rickling och Dennis Andersson göra sina slutgiltiga val.

Fakta

Årets tv-bönder

Johan Petersson, 39, mjölkbonde, Sävsjö

Dennis Andersson, 23, nötbonde, Toftaholm

Marcus Sjöberg, 38, köttbonde, Bönarp

Joacim Rickling, 26, hjortbonde, Örsundsbro

Fortsätt att läsa här:Källa: Tuffa beslut för bönderna: "Jävligt jobbigt" – Helsingborgs Dagblad