Taxiförare dömd – låste in svensk artist


Sångerskan skulle stiga ur en taxibil inför ett uppträdande – men hon blev inlåst i bilen eftersom chauffören hävdade att hon inte hade betalat.
Nu döms taxichauffören till böter för olaga frihetsberövande.
– Det är klart att det var traumatiskt, säger artisten till Nöjesbladet. En artist skulle stiga ur en taxi inför ett uppträdande vid nattklubben Riche i Stockholm, för ungefär två år sedan.
I samband med resan uppstod en dispyt om betalningen och taxichauffören vägrade att låsa upp dörren. Artisten försökte via sin internetbank visa att pengarna hade dragits, men taxichauffören godtog inte förklaringen eftersom det inte kom ett kvitto som det annars brukar.
När hon inte kom ut började hon gråta, skrek och bankade på taxibilens fönster, enligt domen.
På hennes uppmaning öppnade han fönstret och då lyckades hon ta sig ur taxibilen genom detta fönster.
”Inlåst i omkring 10 minuter”
Enligt artisten hade hon vid det laget varit inlåst i omkring tio minuter.
Taxichauffören döms för olaga frihetsberövande, men det bedöms som mindre grovt eftersom frihetsberövandet var ”kortvarigt”. Därför döms taxichauffören endast till böter, 7200 kronor.
– Det var yrkat från åklagarens sida att han skulle dömas för olaga frihetsberövande, men inte grovt brott. Det var precis så det blev. I den delen är jag nöjd med domen, säger kammaråklagare Debika Ray Berghog.
Förnekar brott
Den tidigare ostraffade taxichauffören förnekar brott. Hans vägran var grundad på en övertygelse om att artisten inte hade betalat, står det i domen.
Enligt rätten var omständigheterna sådana att taxichauffören insett möjligheten att betalning skett och att det därför saknades förutsättningar att hålla kvar artisten.
– Det är kanske bra att folk förstår att man inte kan bete sig hur som helst mot människor. Det är klart att det var traumatiskt, det var inte så jättekul, säger artisten.
Domen meddelades i slutet av oktober vid Stockholms tingsrätt.

Fortsätt läsa:


Cred & Källa: Taxiförare dömd – låste in svensk artist