SVT:s panikändringar i manus efter floppen


Först blev det teknikstrul – sedan floppade David Lindgrens skämt.
Sent i natt arbetade SVT hårt på att förbättra manus inför den första deltävlingen av Melodifestivalen 2017 som sänds från Karlstad.
– Det var några saker som jag inte tyckte flög i arenan, säger David Lindgren.På fredagskvällen genomförde SVT genrepet inför Melodifestivalen 2018:s första deltävling i Karlstad. Redan inledningsvis drabbades tävlingen av tekniska problem vilket gjorde att programmet blev försenat med drygt tio minuter.
När repetitionerna väl var i gång floppade David Lindgrens skämt hos publiken, som köpt biljetter för att se genrepet. Sent i natt satte sig SVT i ett möte för att panikändra manus för att få till fler skratt.
– Det var ett första genrep och det finns saker som vi kommer behöva slipa på. Det märks att vi är lite ringrostiga, det var ett klassiskt första rep, sa projektledaren Anette Helenius efteråt.

LÄS MER: Lindgrens nakna överraskning – efter succén med pappakroppen

Vad är det ni ska slipa på?
– Övergångar. Tidigare har vi repat alla beståndsdelar enskilt och när vi sätter ihop det är det lite svajigt ibland. Men det är ju därför vi repar och vi har två rep på oss.
Kommer ni se över skämten?
– Ja vi ska tajta till det lite.

David Lindgren var inte med på nattens möte men håller med om att skämten inte höll.
– Nej, jag ska gå hem och sova. De kommer se över det och så tar vi möten om deras ändringar i morgon och så får vi bolla fram och tillbaka. Så är det alltid och det är skönt för man vet ju inte vad som funkar med publiken, sa han på fredagskvällen han och fortsatte:
– Det var några saker som jag inte tyckte flög i arenan. Det är svårt när man ska fälla in bilder, hör folk vad jag säger och är det roligt eller är det bara roligt i huvudet. Det är sådana saker man måste testa.

LÄS MER: Lotta Engbergs sms efter konflikten

Ni gjorde många ändringar i manus inför repetitionen?
– Ja, vi hade lite nya påor som vi ändrade i dag och jag tappade ju bort mig själv några gånger där och famlade efter orden. Men det är det som är så skönt med de här repen för då märker man verkligen vad man måste öva på.
Hur kändes det annars?
– Det kändes bra, jag kom in i det mer och mer ju längre programmet gick. Det är ju nästan ett år sedan jag gjorde tv så jag kände mig lite ringrostig i början. Jag pratade lite för fort och hade lite svårt att komma ner med andningen. Det är så lätt att man får den där programledarrösten och blir lite stolpig men ju längre tiden gick desto mer naturlig blev jag och jag hoppas jag landar ännu mer till i morgon kväll.

Se mer här:


Cred & Källa: SVT:s panikändringar i manus efter floppen