SVT stoppar Lindgren – efter kanalens fruktan


SVT stoppar David Lindgren från att utföra sitt intresse.
Anledningen är att kanalen till varje pris vill undvika att programledaren skadar sig. Därför stoppas han av SVT:s kontrakt.
– Ja så är det faktiskt. Det handlar om skaderisken, säger han.
Samtidigt slopar programledaren några av sina skämt i sändning – efter tittarkritiken. David Lindgren är inte bara musikalartist och programledare utan också en hockeyfantast av rang. Nu stoppar SVT honom från att utöva sporten. Detta då kanalen till varje pris vill undvika att programeldaren skadar sig.
– Ja så är det faktiskt. Det handlar om skaderisken. Jag och kameramännen får inte spela, säger han.
Är det något annat du inte får göra?
– Det vet jag faktiskt inte. Jag måste väl bara hålla mig fräsch. Jag kanske inte får åka på skidsemester men det hinner man ju inte, säger han och tillägger:
– Så här är det alltid när man är med i musikaler och sådana grejer också.

LÄS MER: SVT i krismöte i natt – kan nu behöva ändra
Lindgren tvingas undvika sin stora hobby – hockey.Foto: JOHAN VALKONEN / JOHAN VALKONEN/STELLA PICTURES STELLA PICTURESDet står i kontraktet du måste skriva på?
– Ja precis. Men det känns okej, jag fattar och köper grejen. Men förra året fuskade jag faktiskt och gjorde det. Sådan är jag, lite bad guy, hehe.
Förra året ledde David Lindgren Melodifestivalen tillsammans med Hasse ”Kvinnaböske” Andersson och Clara Henry. I år är det dock David Lindgren själv som fått i uppdrag att leda programmet, något som gör att läget är extra sårbart.

Förra veckan, inför den andra deltävlingen som sändes från Göteborg, drabbades David Lindgren av en brutal magsjuka vilket fick SVT att sätta programledaren i en 48 timmar lång karantän.
Sjukdomen skapade panik hos SVT då viktig repetitionstid av det krävande öppningsnumret – när David Lindgren dansade poledance – försvann.
Att ändra öppningsnumret är heller ingenting som är möjligt så nära inpå sändning.
– Nej, vi måste i så fall ersätta det med något annat och det kan vi inte göra så här sent, sa projektledaren Anette Helenius då.
Förra året buades David Lindgren ut när han skämtade om Skellefteå AIK i Vida Arena – som är Växjö Lakers hemmaplan.
Nu har programledaren beslutat sig för att slopa hockeyskämten efter kritiken.
– Det blir inga hockeyskämt. Efter första deltävlingen (i år, reds anm.) fick jag mejl: ”Skämta aldrig om Frölunda igen. Så efter det vet jag inte… det gick inte hem.

LÄS MER: David Lindgrens oväntade nakenchock i sändning

Du tog till dig av kritiken?
– Haha, ja.
Samtidigt är David Lindgren nöjd med sin insats som ensam programledare i Melodifestivalen:
– Jag känner mig på rätt plats, trivs väldigt bra och känner mig trygg. Det känns naturligt när jag får bestämma lite.

Fortsätt att läsa här:


Cred & Källa: SVT stoppar Lindgren – efter kanalens fruktan