Stora ilskan efter "Bonde söker fru" – Expressen


Bonde-Erik har fått flera elaka kommentarer efter sin medverkan i ”Bonde söker fru”.

Erik Bäckman svarar nu de hånfulla kommentarerna med ett långt Facebook-inlägg som han inleder med:

”Till er som tycker att jag är feg och omogen…”, skriver han.

Får- och grisbonden Erik Bäckman, 21, från Dannäs i Småland har mottagit flera elaka kommentarer i sociala medier efter att ”Bonde söker fru” började sändas i TV4. Programmet och årets deltagare diskuteras friskt på TV4:s Facebook-sida respektive i andra Facebook-grupper.

Bonde-Erik har tidigare berättat att han ångrat sitt deltagande i serien och uttryckt kritik mot bland annat hur TV4 vinklar programmet respektive hur hans brevskrivare framställs.

LÄS MER: Erik Bäckmans hårda kritik mot TV4: ”Lurad”

I onsdagens avsnitt kysste Erik både Linnea Åberg, 21, och My Niklasson, 21. Efter onsdagens avsnitt kom ny kritik mot bonden och hans personlighet. Flera personer kallade honom för feg och omogen.

Erik Bäckman har valt att bemöta kritiken med ett långt Facebook-inlägg:

”Till er som tycker att jag är feg och omogen… På vilket sätt är jag feg? Jag vågar först och främst vara med i programmet. Jag vågar även stå upp mot ett av Sveriges mest sedda tv program för att de vill vinkla och få tittare. Är jag feg och omogen som i min ålder (vilket är riktigt ovanligt) förstå vad medmänsklighet är och går in för att visa det till mina tjejer”

LÄS MER: Tv-bonden Erik ryter ifrån: ”Förnedrande”

Erik Bäckman förklarar sitt beslut med att söka till programmet – med att han ville hitta en livspartner och avslutar inlägget med att rikta kritik mot de personer som hånat honom:

”Tycker det är förbaskat tråkigt att ni inte har någon som helst insyn på mig och mitt liv men ändå tror ni att ni vet allt och där av kan döma mig”, skriver han.

Bonde-Erik hyllas av flera personer för att han försvarar sig och för att han vågar visa sina känslor i programmet.

Se artikeln här:Källa: Stora ilskan efter "Bonde söker fru" – Expressen