Sjukstuga inför "Idol"-semin – Göteborgs-Posten


Nöje
Strejkhotet svävar över ”Idol”-semifinalen. Samtidigt har de fyra deltagarna tvingats ägna veckan åt att kurera diverse sjukdomar.

I fredags fick de kvarvarande idolerna ett glädjebesked – alla fyra skickades vidare till semifinalen.

Sedan dess har det dock inte varit lika muntra framgångar. Musikerförbundets strejkvarsel mot ”Idol” har plötsligt blivit allvar – dessutom har en efter en av deltagarna dragit på sig sjukdomar under veckan.

- Min röst försvinner när jag får feber. Det känns inte jättekul just nu, kraxar Rebecka Karlsson.

- Jag får åka in till sjukhuset. Det har gått tre veckor och min hals är lika sliten, jag måste in och kolla vad det är för fel på mig.

Liam Cacatian Thomassen har också halsproblem.

- Jag har försökt spela in i studion de senaste dagarna men det har inte gått. Jag tar sådan här ingefäragrej och sedan bara sover och sover jag, säger han.

”Spydde häromdagen”

Samtidigt har Charlie Grönvall och Oskar Häggström drabbats av varsin bihåleinflammation.

- Jag ligger däckad i sängen. Jag och Oskar går på penicillin båda två, säger Charlie Grönvall.

För Oskar Häggström stannar det inte där. När TT når honom har han inte lämnat sitt hotellrum på två dagar.

- Bihåleinflammation, öroninflammation, jag är väldigt förkyld och har haft jättehög feber och häromdagen spydde jag några gånger, säger Oskar Häggström.

”Vägrar åka hem”

Ingen av idolerna är dock redo att ge upp. De tänker ställa sig på scenen på fredag och göra allt för att leverera i direktsändning.

- Jag brukar inte vilja ge upp och det känns inte som att det är tänkt att det ska sluta så här, jag känner det i magen och huvudet. Så jag ska försöka komma tillbaka, säger Oskar Häggström.

Målet för alla fyra är förstås att knipa en av de tre finalplatserna som står på spel. Nästa vecka avgörs ju ”Idol” i Globen i Stockholm.

- Jag vägrar åka hem. Vägrar. Jag tänker ge mitt allt, säger Rebecka Karlsson.

”Idol” sänds i TV4 på fredag klockan 20.00. Kanalen har meddelat att man kommer att göra programmet oavsett om det blir strejk eller inte.

Fakta: Låtarna i ”Idol”-semifinalen

Charlie Grönvall, 26, Stockholm

  • Glänsarlåt: ”We are young” (Fun)
  • Utmanarlåt: ”Beat it” (Michael Jackson)

Oskar Häggström, 17, Sundsvall

  • Glänsarlåt: ”Thinking out of loud” (Ed Sheeran)
  • Utmanarlåt: ”We don’t talk anymore” (Charlie Puth)

Rebecka Karlsson, 16, Ekeby

  • Glänsarlåt: ”Beautiful” (Christina Aguilera)
  • Utmanarlåt: ”Shake it off” (Taylor Swift)

Liam Cacatian Thomassen, 19, Göteborg

  • Glänsarlåt: ”All of me” (John Legend)
  • Utmanarlåt: ”Just the way you are” (Bruno Mars

Temat är ”juryns val”.

Fakta: Idolerna om juryns utmaningar

Charlie Grönvall: ”Beat it” (Michael Jackson)

”Utmaningen är att det är så svårt att göra en Michael-låt för han gör sina grejer med sådan enorm pondus och karaktär. Det är svårt att ta sig an en sådan låt, försöker man göra den som han når man inte hela vägen fram och tolkar man om den är det lätt att pondusen och attityden inte riktigt kommer med.”

Oskar Häggström: ”We don’t talk anymore” (Charlie Puth)

”Jag är orolig för den. Juryn sa att det som är utmaningen är uttalet, det engelska uttalet. Jag har försökt sjunga litegrann men det går verkligen inte för jag är så sjuk, jag kan inte öva. Jag har försökt prata låten men jag får så mycket tryck i huvudet även när jag pratar för det är stoppat i bihålorna.”

Rebecka Karlsson: ”Shake it off” (Taylor Swift)

”Det är inte så mycket höjder i den som jag kan jobba med utan det är mer showen. Jag måste erbjuda en show till en ganska alldaglig låt. Sedan är det mycket text, man måste sjunga snabbt och ha bra kondition.”

Liam Cacatian Thomassen: ”Just the way you are” (Bruno Mars)

”Jag är väldigt seriös när jag står på scenen och det har jag alltid varit, jag är väldigt seriös som person. Juryn vill se lite mer glädje än vad de brukar få se och det anser de är en utmaning. Men det är väl inte svårt att vara glad? Det är bara det att jag inte har varit i det modet, jag gillar mer det seriösa än att gå runt och sjunga ‘Happy’ med Pharrell.”

Se mer här:


Källa: Sjukstuga inför "Idol"-semin – Göteborgs-Posten