SEGERVRÅLET – efter vinsten i ”Dessertmästarna”

Gateau Nour:Mjuk mandelbotten med apelsinblom175 g mandelmassa7 g vanilj 1 g salt120 g ägg7 g apelsinblom 65 g smält smör 28 g potatismjöl 14 g mandelmjöl Zest från en citronBlanda mandelmassa, mandelmjöl, vanilj, salt och potatismjöl med vinge. I med ett ägg i taget. I med citronzest, smör, baka sedan på 170 grader i 10 min.Sesam-, pistage- och opalyschokladcrisp 75 g eclatedor (valrhona) 95 g vitchoklad55 g osaltatsmör80 g salt rostad sesam 50 g hackad salt rostade pistage Smält choklad och smör och blanda med övriga ingredienser. Kavla ut tunt och frys i interiörringar.Aprikos & citron-jelly200 g aprikospuré10 g citronjuice 30 g socker4 g gelatinbladBlötlägg gelatinet. Värm puré med socker och citronjuice, tillsätt gelatin. Och frys i interiörring.Apelsinblomsmousse210 g mjölk8 g citronzest338 g vitchoklad valrhona27 g cacaosmör valrhona8 g gelatinblad420 g vispgrädde (lättvispad)14 g apelsinblomKoka upp mjölk med citronzest, tillsätt gelatin. Slå över chokladen och kakaosmöret. Mixa slät, vid 35 grader rör i grädden, frys i tårtringar. Rosvatten-glaze100 g vatten25 g rosenvatten225 g glukos225 g socker225 opalys vitchoklad8 st gelatinblad250 g kondenserad mjölk Gul färg efter smakKoka upp vatten, glukos, socker, tillsätt gelatinet. Slå över chokladen. I med kondenserad mjölk och rosenvatten. Färga gult. Använd vid 32 grader till att glacera tårtan.Dekorera med chokladdekor och färgade marsipanäggSaffran- & maraconamandelkakor med apelsin, honung och rosvatten:3 st äggvitor140 g mandelmjöl 400 g mandelmassa 125 g honung Zest från en apelsin 6 g apelsinblom10 g rosvatten2 g saffranBlanda allt med vinge och forma till små kakor och tryck ner maraconamandlar. Strössla med lite havssalt och baka på 160 grader i 17 min. Pudra med socker vid servering.Citrusminestrone med rostade fänkålsfrön, olivolja och havssalt:1 st blodapelsin1 st blodgrape 1st apelsin2 st mandarinFilea citrusfrukten fria från kärnor och skal. Pressa saften från resterna och häll upp i koppar. Toppa med lite havssalt och lite olivolja samt rostade fänkålsfrön.Mandarinsorbet500 g mandarinpure 200 g sockerlag10 g citronjuice1 st gelatinbladKoka sockerlagen, tillsätt gelatin. Låt svalna, blanda i puré och citronjuice. Kör i glassmaskin.Servera med citrusflarn.

Se mer här:


Cred & Källa: SEGERVRÅLET – efter vinsten i ”Dessertmästarna”


Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *