Sauk: Finns förutfattade meningar om mig


Han har hört sig kallas krävande, jävligt jobbig och besvärlig.I ”Stjärnorna på slottet” avslöjar Stefan Sauk att ryktena kostat honom flera jobb.– Det finns väldigt mycket förutfattade meningar om mig, säger han. I ”Stjärnorna på slottet” berättar Stefan Sauk, 60, att han vann pris för bästa manliga musikalartist när han spelade i ”Miss Saigon” på Göta Lejon 1998. Men sedan var det slutsjunget: det blev inga fler musikalroller, inga fler regissörer hörde av sig.
– Fast jag vann Guldmask och var så duktig. Vad har jag gjort för fel? säger skådespelaren i ”Stjärnorna på slottet”.
Han säger att det finns ett rykte om att han skulle vara svår att ha att göra med. Till Nöjesbladet berättar han att en regissör först erbjöd honom en roll, men sedan ringde tillbaka en vecka senare och tog tillbaka erbjudandet.
– Det här är ju många år sen nu. Han var ärlig och sa: ”Ja, jag hört att du är så besvärlig”. Detta är inte möjligt, tänkte jag, säger Stefan Sauk.
Stjärnorna på slottet Sauk bröt ihop av Ooms berättelse
Ville verka svår
Själv vet han inte var ryktena kommer från. Men han säger att han i början av sitt yrkesliv odlade en myt om att vara en ung, svår skådespelare.
– Man hade ju Brando som husgud när man gick på teaterhögskolan, och man försökte leva upp till honom. Sen är vi extremt rädda för klarspråk i Sverige.
Är det därifrån ryktena kommer?
– Det kan nog vara att jag säger vad jag tycker. Att vara rak är att ta ansvar för sitt eget arbete, säger Stefan Sauk.
Tar av machomasken
Och den tuffa attityden får plats i veckans avsnitt av ”Stjärnorna på slottet”.
Karateträning och egentillverkad surströmming är några av hållpunkterna i Stefan Sauks dag. Men han visar också upp en betydligt mjukare sida av machomannen Sauk. Bakom masken sitter en ”superkänslig pytting”, som han själv uttrycker det.
– Jag är en hyperkänslig människa, jag gråter för ingenting. Det är det ingen jävel som tror, men så är det, säger Stefan Sauk i programmet.
Han berättar om föräldrarnas skilsmässobråk, den ensamma barndomen och kärleken till dottern Lova.

Läs mer:


Cred & Källa: Sauk: Finns förutfattade meningar om mig