Sångarens idol-resa lyfte bandet


Someone’s består av Johan Gunnarsson, Gustav Ottosson, Måns Ottosson och Oliver Sääv och beskriver deras egen musik som alternativ rock/pop. Bandet bildades för ungefär 2,5 år sedan där de började spela tillsammans i samband med deras musikutbildning.

Someone’s

Bandmedlemmar: Oliver Sääv (sång) , Måns Ottosson (bas) , Johan Gunnarsson (gitarr), Gustav Ot..

Someone’s

Bandmedlemmar: Oliver Sääv (sång) , Måns Ottosson (bas) , Johan Gunnarsson (gitarr), Gustav Ottosson (trummor).

Musikstil: Alternativ rock/pop

Hemort: Huskvarna/Vaggeryd

Ny EP: Släpps Fredag den 17e November

– För ungefär ett år sedan hittade vi vår grej och vår stil som vi har bestämt oss för att satsa på. Då släppte vi vår första EP, som vi kanske egentligen släppte mest för att få ut något. Nu släpper vi en EP som vi står för och verkligen tycker är bra, säger Johan Gunnarsson och Oliver Sääv till Jnytt i en intervju.

Världsband som Kings of Leon och Coldplay är stora inspirationskällor för Someone’s som satsar på att göra musik som funkar för alla.

– Det är ganska lättsmält musik. Jag som skriver texterna känner också att texterna ska funka för alla, du ska kunna tolka dem själv, säger ”Idol-Oliver”.

Olivers idolresa lyfte bandet

2017 deltog Oliver Sääv i idol där han tog sig till den så kallade kvalveckan, men gick inte vidare till de klassiska fredagsfinalerna. Under några veckors tid syntes Oliver mycket i tv-programmet där han sjungit för stora delar av det svenska folket.

– Att Oliver deltog och det gick så bra för honom har lett till att bandet har fått ett lyft. Han har ju fått en del fans som han har tagit med till bandet. Vi märkte ganska tydligt under veckorna som Oliver var med i idol att vi fick fler som kollade upp oss på instagram och på vår facebooksida, säger Johan Gunnarsson.

Vill komma ut i Europa

Oliver och Johan beskriver musikbranschen som svår och hård, speciellt när det gäller Sverige som är ett av världens främsta musikexportland. Detta är dock inget som får Someone’s att tvivla på deras chanser att lyckas.

– Det finns en större plattform för mindre band att göra spelningar och liknande i andra länder. Det är därför vi känner att vi borde kombinera satsningen i Europa och Sverige. Om vi gör det rätt kommer vi att slå igenom på bästa sätt.

”Redan lyckats”

De har än så länge haft spelningar på barer, fester och mindre festivaler. Bandmedlemmarna utstrålar en ödmjukhet samtidigt som de har en stor självsäkerhet angående framtiden.

– Det känns som om vi redan har lyckats. Och det känner vi eftersom vi har skapat musik som vi tycker är riktigt bra och är riktigt nöjda med. Vi tycker att denna musiken är supergrym, säger Oliver och Johan som låter otroligt laddade inför EP-släppet.

På fredagen släpptes skivan på spotify men den går också att få tag på i fysisk form. Om allt går Someone’s väg så har Jönköping snart ett nytt stjärnband.

Läs mer:


Källa: Sångarens idol-resa lyfte bandet