Sångaren Colin Vearncombe är död


Sångaren Colin Vearncombe är död – 53 år gammal.
Hans tillstånd var kritiskt efter en trafikolycka och under tisdagen dog han på sjukhus.
”Colin fick aldrig tillbaka medvetandet efter olyckan”, enligt ett uttalande på hans Facebooksida. Den brittiske sångaren Colin Vearncombe, mest känd för sin 1980-tals hit ”Wonderful life” är död.
”Det är med den djupaste sorg vi kan meddela att Colin Vearncombe, (även känd under artistnamnet Black) dog tidigare under tisdagen. Colin fick aldrig tillbaka medvetandet efter en trafikolycka för sexton dagar sedan. Han var omgiven av sin familj, som sjöng för honom när han somnade in.”, kan man läsa i ett uttalande som publicerades på Colin Vearncombe Facebooksida under tidagskvällen.
Efter trafikolyckan har Colin Vearncombe legat i koma på ett irländskt sjukhus.

Bland de närmast sörjande finns hans fru, den svenska sångerskan Camilla Griehsel och deras tre söner.
Colin Vearncombe och Camilla Griehsel träffades i slutet av 1980-talet och uppges nyligen ha separerat även om de fortfarande bodde tillsammans i sitt hem i Skull, Irland, skriver The Guardian.
”Det blir en privat begravning, men vi kommer också att hålla en minnesstund för honom i Liverpool, som vi vet är det många, många människor som vill hylla Colins liv och arbete.”
Och uttalandet avslutas med orden.
”No need to laugh or cry. It’s a wonderful, wonderful life”
Som Black har Colin Vearncombe släppt 15 album och är mest känd för Wonderful life” från 1987 som blev en världhit samt ”Sweetest smile”.
Han blev 53 år gammal.

Läs mer:


Cred & Källa: Sångaren Colin Vearncombe är död