Renaida ut ur "Idol" – Sydsvenskan


Nöje

Renaida Braun fick lämna ”Idol” efter att ha misslyckats med att imponera på jury och tittare i veckans fredagsfinal. – Jag var inte lika bra som de andra, sade hon när det stod klart att hon hade åkt ur.

Renaida Braun fick lämna ”Idol”. Arkivbild.Bild: Jonas Ekströmer/TT

Sex ”Idol”-deltagare har blivit fem. Temat för kvällen var Melodifestivalen möter ”Så mycket bättre” och Renaida Braun lade krokben för sig själv i sitt val av Loreens Eurovisionvinnande låt ”Euphoria” som första nummer.

– Jag hade en dipp. På första låten sjöng jag lite fel. Jag var så nervös, sade Renaida Braun.

Stämningen i veckans fredagsfinal nådde stundtals hätska nivåer då friktionen mellan jurymedlemmarna och några av deltagarna blev påtaglig. Särskilt Nikki Amini var inte blyg med att dela ut hårda omdömen, och lät i tur och ordning Renaida Braun, Oskar Häggström, Rebecka Karlsson och Jesper Petersson veta att de gjort fel låtval, stannat i utvecklingen, saknar stjärnglans och saknar kvalitet.

Liam Cacatian Thomassen och framför allt Charlie Grönvall kom undan med i princip enbart goda vitsord. Veckofinalen kan ha varit Grönvalls enskilt största triumf hittills i programmet.

– Det här var kvällens första fullträff för mig. Det är ett riktigt snyggt och skönt framträdande. Jag gillar när du väljer låtar där du sjunger ut, sade Nikki Amini efter Grönvalls tolkning av The Arks ”The worrying kind”.

– För mig så är du den ende här i kväll som får till två fullträffar. Det handlar om att du är väldigt medveten om vad du har för fördelar och vad du inte ska göra, sade Fredrik Kempe om Grönvalls version av Darins ”En apa som liknar dig”.

Faktumet att det var presidentval i USA denna vecka sipprade även in i ”Idol”-bubblan när programledaren Pär Lernström refererade till Donald Trumps valseger som ”galenskapen som ägde rum på andra sidan Atlanten”.

Fakta: De är kvar i ”Idol”

Charlie Grönvall, 26, Stockholm

Liam Cacatian Thomassen, 19, Göteborg

Oskar Häggström, 17, Sundsvall

Rebecka Karlsson, 16, Ekeby

Jesper Petersson, 27, Piteå

Fortsätt läsa:


Källa: Renaida ut ur "Idol" – Sydsvenskan