Raktvål med djuprengörande effekt


rakning

recension raktvål

Antiga Barbearia de Bairro är ett gammal hederligt portugisiskt märke som har hängt med i många herrans år. De värnar verkligen om den klassiska våtrakningstraditionen och tar enkom fram produkter för gentlemannen som vill ha det som det var förr. ”Ju förr desto bättre”, eller hur?

Under ett par månaders tid har det legat en raktvål från Antiga Barbearia de Bairro i en mugg i mitt rakskåp. Jag har använt den till och från och nu är det dags att tycka till om den.

Tvålen är omkring 7,5 cm i diameter. Den är platt nertill och kupolformad upptill vilket underlättar vid löddring ur en mugg. Tvålen kommer inslagen i krympplast i en liten låda av papp med vackert mönster. Texturen på tvålen är lite sträv när den är torr och doften kan enklast beskrivas som sydeuropeisk, kryddig tvål. Inget som direkt sticker ut.

recension raktvålPucken läggs alltså med fördel i en mugg. Jag brukar hälla lite varmt vatten i muggen och stoppa ner rakborsten också medan jag duschar eller striglar rakkniven. Detta är inget man måste göra men jag tycker att löddret blir lite bättre om man gör så och dessutom så får rakborsten ligga i blöt ett tag samtidigt utan att man behöver dra fram en extra mugg för just det ändamålet.

recension raktvål

Antiga Barbearia Shaving Soap Refill går lätt att löddra och löddret i sig är helt ok. Det ger inte det allra bästa glidet man kan tänka sig men i det stora hela finns inget direkt att anmärka på. Känslan i ansiktet direkt efter rakningen är OK men med en viss torrhet. Enligt beskrivningen ska den innehålla något som heter kaolinlera som ska ha en djuprengörande effekt på huden. Det kanske är därför huden känns lite torr? Den rengör lite för bra helt enkelt? Jag Googlade lite på leran och fann information om att den ska vara rik på mineraler, skonsam och bra för känslig hy. Den ska effektivt ta bort fett och ha en sammandragande effekt. Det kanske inte är så tokigt ändå? Jag har i alla fall inte känt av någon irritation efter rakningen så den gör säkert det den ska.

Sammanfattningsvis är det en bra tvål. För den som inte är så intresserad av att samla på sig en massa olika tvålar utan nöjer sig med en så kan man ju testa den här. Eftersom det är en hård tvål så lär den räcka ganska länge. Det som drar ner betyget till en 3:a är att jag tycker doften är lite för slätstruken.

testpilotsrecension

Fortsätt att läsa här:

Originalartikeln: Raktvål med djuprengörande effekt