Playboymodellen åtalas efter smygbild


Playboymodellen Dani Mathers, 29, smygfotade en äldre kvinna i omklädningsrummet – och hånade hennes kropp.
Nu åtalas hon för att ha kränkt den 70-åriga kvinnans integritet.
– Det är förnedrande, säger åklagaren Mike Feuer.I slutet av sommaren befann sig Playboymodellen Dani Mathers på gymmet för att träna. I omklädningsrummet fick 29-åringen fick syn på en äldre kvinna som stod i duschen och kunde då inte hålla sig.
Istället tog Dani Mathers upp kameran och tog ett smygfoto med den nakna kvinnan i bakgrunden. Bilden laddade hon senare upp på Snapchat med texten ”om inte jag kan få det här osett, så ska inte du heller få det”.
Kroppshånet väckte starka reaktioner och efter en kritikstorm så valde Dani Mathers, som 2015 utsågs till Playboys ”Playmate of the year”, att be om ursäkt.

LÄS MER: Playboymodellen tog smygbild på kvinna i duschen

Dessutom tog hon bort bilden – och hävdade att det hela var ett misstag. Bilden skulle bara ha skickats till en vän.
”Jag är ledsen för vad jag gjorde. Jag måste ta lite egentid och fundera över varför jag gjorde den här hemska saken”, skrev Dani Mathers på Twitter.

Men ursäkten godtogs inte av kvinnan som Dani Mathers smygfotade och hånade. Istället anmälde 70-åringen Dani Mathers till polisen, som nu riskerar upp till sex månader i fängelse för otillåten spridning av privata bilder.
Nu rapporterar NY Daily News att Dani Mathers åtalas för att ha kränkt kvinnans integritet.
– Att håna någons kropp på det här sättet är förnedrande och leder ofta till långvariga och smärtsamma konsekvenser. Man gör sig lustig över offret och bryter ner deras självrespekt och bidrar till bilden av att våra kroppar måste vara perfekta, säger åklagaren Mike Feuer i ett uttalande.
Han fortsätter:
– Det som verkligen betyder något är vår karaktär och vår mänsklighet. Även om det inte är ett brott att håna någons kropp så är det olagligt att kränka någons privatliv på det här sättet. Det kan vi inte tolerera.

LÄS MER: Modellen riskerar fängelse efter bilden

Dani Mathers advokan Tom Mesereau fick vetskap om åtalet i fredags:
– Jag är mycket besviken över att Dani Mathers åtalas. Hon har aldrig försökt bryta mot några lagar, säger han i ett uttalande.
I slutet av november ska Dani Mathers fall upp i rätten.
Dani Mathers har för övrigt blivit portad från gymmet som hon var på när hon tog bilden.

Se artikeln här:


Cred & Källa: Playboymodellen åtalas efter smygbild