Peter Jihdes livsförändring med familjen


Peter Jihde har gått över till TV3 och MTG efter att ha varit en stor TV4-profil i många år.
Nu berättar han om den stora omställning förändringen har inneburit för honom och familjen.
– Nu får man lägga upp ett litet eget familjeschema, det är nyttigt det också, säger Jihde.Efter 18 år på TV4 var Peter Jihde, 46, en av kanalens största profiler, inte minst på grund av sina år i ”Nyhetsmorgon”.
Nu har han påbörjat sin anställning på TV3 och MTG. Det nya jobbet har inneburit en omställning på flera olika plan.
– Bara det att åka tunnelbana genom stan tillsammans med andra människor! Man var ganska ensam på mopeden där vid 03:45-rycket när man körde till ”Nyhetsmorgon”. Det här är mer gemenskap, säger Jihde.

LÄS MER: Jihde lämnade sista sändningen på TV4 i tårar

Peter Jihde är gift med Karin Jihde, 36, sedan tio år. De har två gemensamma döttrar samt hans dotter från ett tidigare äktenskap. Hela familjen håller just nu på att anpassa sig till de nya rutinerna.
– ”Nyhetsmorgon” var en väldigt tidig arbetstid så då hade man ju dagen över. Nu är det ju mer ett vanligt jobb på kontorstid säger han och fortsätter:
– Man får förhandla mer om vem som ska köra barn till eventuella träningspass på eftermiddagen. Det kunde jag göra varje dag tidigare eftersom jag jobbade så tidigt. Nu får man lägga upp ett litet eget familjeschema och det är nyttigt det också.
Anledningen till karriärändringen var att arbetsuppgifterna var för lockande att tacka nej till. Det nya jobbet har inte inneburit någon löneökning, utan motsvarar den på ”Nyhetsmorgon”.
Dessutom blir Peter Jihde nu kollega med sin lillebror Niklas Jihde, 41, sportjournalist och programledare.
– Jag hoppas jag får göra någonting med Niklas. Att göra sport ihop vore – på småländska – skitkul, säger Peter Jihde.

Framöver kommer Peter Jihde bland annat jobba med tv-program om diabetes och diabetesgalan som sänds på TV3. Programledaren lever själv med sjukdomen.
Peter Jihde har följt debatten som följde efter att Katrin Zytomierska kritiserade en kvinna för att ha tagit en diabetesspruta öppet på en restaurang.

– Jag är glad att Hasse Andersson tog den debatten å diabetessveriges vägnar. Jag kommer att fortsätta ta debatter om diabetes med massor av människor. Men den här gången så är jag glad att Hasse gjorde det. Om Katrin följer tv-programmen på MTG så kommer hon att lära sig väldigt mycket om diabetes och när man måste ta sina sprutor och vad det betyder för oss, säger han.

LÄS MER: Hasse Andersson om Zytomierskas utspel: ”Fruktansvärt sagt” Följ Expressen Nöje på Facebook – där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

Läs mer här:


Cred & Källa: Peter Jihdes livsförändring med familjen