Ny dansskola startas i Skövde


Skövde Dance Center heter skolan som öppnar i Skövde om ett par veckor. Litho Nericcio är initiativtagare och han gillar Skövde. För omkring tio år sedan blev han rekryterad via en vän, att komma hit och ha danslektioner. Sedan dess har han jobbat i flera olika europeiska länder och även USA. Han är från Stockholm, men har varit bosatt och verksam i Köpenhamn och Berlin.

– Jag upptäckte ett system som fanns utomlands, där skolorna satsar på att eleverna ska bli något, inte bara dansa som hobby, säger han.

Han vill använda sina kontakter och sin erfarenhet till att föra samman duktiga dansare med producenter av shower, musikaler och musikvideor.

Litho Nericcio har jobbat med regissörer som Johan ”Stakka Bo” Renck och Jonas Åkerlund, och artister som Ace Wilder. Han har varit inblandad i Ace samtliga Melodifestivalbidrag, senast med Wild Child, där han både var koreograf och dansare.

– Vi kommer bland annat ha två grupper, där den ena är med elever som vill satsa lite extra. De kommer vi utbilda till professionella dansare, säger Litho.

Danslärarna på skolan är alla professionella koreografer och dansare, som bland annat har jobbat med Idol, Melodifestivalen och Talang. Det kommer finnas en mängd olika danser på programmet, som dancehall, hiphop, street dance, reggeton, med mera, som kvällskurser.

– Dagtid kommer vi bland annat ha yoga, mammaträning, zumba och combat class, som är stort utomlands.

Dance Center Skövde ligger mitt emot Lidl, och skolan öppnar den 15 februari.

Framförallt vill Litho Nericcio bidra till att fler ska känna stolthet över vad de kan, och över sin stad – Skövde.

– Det är så många artister som flyttar till Stockholm när de slår igenom, och sedan nästan skäms för sin hemstad. Vi vill hitta talanger som kommer att få jobba utåt, för Skövde. Bli ambassadörer för staden, som Zlatan för Rosengård.

Fotnot: Tidningens reporter Åsa Mwansa fick prova en snabblektion med lättast tänkbara koreografi. Hon kunde konstatera att Litho Nericcio är en utomordentlig lärare, men att det inte hjälper för hopplösa fall.

Läs mer här:


Källa: Ny dansskola startas i Skövde