Nu är det allvar för Mikaela – Göteborgs-Posten


Bard har varit hård, Baggarna taskiga. Mikaela Samuelsson fick en tuff start på sin Idolresa. Men i kväll smäller det på allvar för den knasiga slaktaren från Tollered. – Det vore för jävligt att bli utslagen.

Det räcker inte med att sjunga bra för att lyckas i Idol. Du måste sticka ut, märkas, göra avtryck. I alla fall lite lagom.

Därför valde TV4 såklart att göra en stor grej av att 20-åriga Mikaela Samuelsson från Tollered utanför Lerum jobbar extra som styckmästare, och juryn gav henne smeknamn värdiga en seriemördare.

– Hoppas du kan sjunga för du är ju helgalen, sade den roade juryordföranden Anders Bagge till Mikaela innan hon började sjunga Amazing grace och Sam Baileys hit Skyscraper. Efteråt klappade Baggarna i händerna och skrattade förtjust, medan Alexander Bard som vanligt spelade svårflirtad.

Det var på uttagningen i Karlstad.

Sedan dess har tv-tittarna kunnat följa hur Mikaela Samuelsson kastats mellan hopp och förtvivlan, hur hon gick vidare från gruppövningen men höll på att straffa ut sig med ett närmast hejdlöst wailande i solosången. Och varje gång har Anders Bagge hållit 20-åringen på halster, antytt att hon nog måste packa sin väska, att resan tagit slut.

Så även när Mikaela gick vidare till den direktsända kvalveckan som börjar i kväll.

– Tyvärr får du åka tillbaka till ditt slakteri … och begära ledigt. Vi vill att du köttar på. I tv!

Mikaela böjde sig framåt. Begravde ansiktet i händerna. Lät tårarna forsa medan anspänningen släppte.

– Det var fruktansvärt jobbigt att stå där och vänta på domen. Jag var ju inställd på att de skulle skicka iväg mig, säger Mikaela Samuelsson i telefon från hemmet i Tollered.

Av de 13 700 personer som sökte till Idol 2014 återstår nu efter sommarens utgallring 20 förväntansfulla ungdomar. Under Idols direktsända kvalvecka – en fruktansvärd nervpärs enligt tidigare deltagare – vaskar tv-tittarna fram de 12 personer som får följa med till Idols fredagsfinaler som börjar direktsändas fredag 26 september.

– Det vore för jävligt att bli utslagen nu. Självklart vill jag vinna hela klabbet, det är ju därför jag är med.

Mikaela Samuelsson sökte dock inte sjävmant till Idol. Någon på TV4 hade fått tips om henne och bad Mikaela att köra upp till uttagningen i Karlstad. Väl där charmade hon Laila och Anders Bagge, och har allt eftersom även mjukat upp Alexander Bard .

– Jag hör till de äldre i startfältet och det är bra, jag hade inte varit redo för den här resan tidigare. Men nu vill jag verkligen satsa på det här och gå långt i Idol.

Eftersom de program som hittills sänts spelades in redan i somras har Mikaela varit belagd med det som på advokatlingo brukar benämnas yppandeförbud. Hon har alltså inte fått avslöja för någon att hon är en av de 20 personer som tagit sig hela vägen till kvalveckan. Men det har varit svårt emellanåt.

– Jag har inte känt något behov av att berätta, men andra har uppenbarligen haft ett behov av att få veta. Många har frågat och tjatat och inte kunnat respektera att jag inte kan berätta.

Men nu kan du ösa på.

– (skratt) Ja, det är väldigt skönt.

Hur är känslan inför kvällen?

– Jag är nervös, men också laddad och rejält sugen på att få visa vad jag kan. Tyvärr har jag åkt på en jätteförkylning och inte kunnat sjunga alls den senaste veckan. Ett tag befarade jag halsfluss.

Vad gör du åt det?

– Dricker massor av te med ingefära och honung. Äter alvedon. Hoppas på ett under.

IDOLS KVALVECKA:

Fanny De Aguiar, 19, Göteborg, Josefine Myrberg, 16, Göteborg, Samuel Marshall, 17, Göteborg, Mikaela Samuelsson, 20, Lerum,

Charlie Diar, 16, Borås, Hampus Ewel, 17, Örebro, Jennie Thellberg, 18, Karlstad, Lisa Ajax, 16, Järfälla, May Yamani, 32, Stockholm, Mollie Lindén, 18, Oskarshamn, Niklas Musco, 25 Halmstad, Petter Hedström, 22, Gävle, Philip Spångberg, 21, Kvicksund, Rolf Öhlén, 27, Sundsvall, Saranda Hasani, 18, Kristianstad, Thomas Lundell, 24, Gnosjö, Tristan Björling, 19, Visby, Twyla Lidén, 17, Lidingö, Matilda Gratte, 19, Bromma, Fannie Anderberg, 20, Bjärred.

Fortsätt läsa:


Källa: Nu är det allvar för Mikaela – Göteborgs-Posten