Nanne Grönvall kan missa "Idol"-finalen | Idol | Expressen – Expressen


Charlie Grönvall, 26, behöver bara besegra två idoler för att ta sig till final.

Om han lyckas är det däremot osäkert om mamma Nanne Grönvall kan finnas med som ett stöd.

– Det som sätter stopp är hennes hälsa, säger han.

Det börjar närma sig final i ”Idol 2016″. Efter kvällens fredagsfinal kommer de bara vara tre idoler – och ett ordinarie program – klar till den stora finalen i Globen.

Charlie Grönvall, 26, har länge varit en av storfavoriterna i ”Idol 2016″ och nu är han alltså topp fyra, tillsammans med Rebecka Karlsson, 16, Oskar Häggström, 17, och Liam Cacatian Thomassen, 21.

Charlie Grönvalls mamma, artisten Nanne Grönvall, har ännu inte kunnat vara med på plats för att stötta sin son i ”Idol 2016″ då hon är utbränd. Och skulle Charlie Grönvall ta sig till final är det fortfarande osäkert om hon kan komma.

– Vi pratar egentligen inte om det. Det som sätter stopp och gör att hon inte kan komma är hennes hälsa. Hon är ju utbränd och det sista hon behöver är massor av folk runtomkring som vill prata med henne och mycket tjo och tjim runtomkring, säger Charlie Grönvall.

LÄS MER: Charlie Grönvall nära att kollapsa

Hans mammas hälsa kommer först.

– Men det säger sig själv att hon vill komma. Så det är snarare så, om det händer någon av dagarna, vare sig jag går vidare eller inte, den dagen som hon känner att hon klarar av det då kommer hon. För det är klart att hon vill se, säger Charlie Grönvall och fortsätter:

– Men blir det inte så… support och så har jag gott av ändå. Jag har jättemycket släkt och vänner. Det är skönt att ha folk här men det här har jag oavsett.

Han tror inte heller att Nanne Grönvall kommer dyka upp under kvällens program.

– Nej hon kommer inte i kväll, det tror jag inte.

Under onsdagen berättade Nanne Grönvall om hur ledsen hon är över att inte kunna stötta sin son på plats i ett inlägg på Instagram.

”Det har verkligen känts ledsamt att inte kunna vara på plats i tv-studion och heja på honom i publiken men min utmattning måste tas på allvar av mig själv och även nu när jag äntligen är på väg tillbaks från dessa mardrömsmånader”, skriver Nanne Grönvall bland annat.

LÄS MER: Tio saker du inte visste om Idol-Charlie

Hon fortsätter:

”Jag har uppriktigt haft dåligt samvete att inte kunna orka vara där och stötta honom på plats. Däremot pratar vi i telefonen både före och efter showen. Så kontakt håller vi, men jag har velat vara där och pussa och krama på honom när han har kämpat så ödmjukt men målmedvetet och gått vidare vecka efter vecka och dessutom utvecklats så enormt mycket under alla dessa veckor”.

Se mer här:


Källa: Nanne Grönvall kan missa "Idol"-finalen | Idol | Expressen – Expressen