Måns Zelmerlöws Mello-dom: ”Jag kan inte hitta en solklar vinnare”


Han kan inte se en solklar Eurovision-vinnare i årets Mello-startfält.

Men Måns Zelmerlöw har trots allt en tydlig favorit.

– Jag hejar på Felix Sandman, säger han.

Måns Zelmerlöw, 31, har vunnit Melodifestivalen.

Och Eurovision song contest.

Han har programlett den internationella tävlingen – och kommenterat den.

Han värvades till och med av BBC för att leda Storbritanniens motsvarighet till den glittrande musiktävlingen tidigare i år – och gjorde succé.

Måns Zelmerlöw kan det här med Mello. Den han hejar på i årets startfält bör rimligen ha en god chans att kamma hem finalen – och få en direktbiljett till Portugal.

Men någon given Eurovision-vinnare kan han inte förutse.

– Jag tror kanske inte att jag kan hitta en solklar vinnare, men jag tror att det finns låtar som skulle kunna placera sig högt.

Foto: CAROLINA BYRMO

Måns Zelmerlöw.

Vem hejar du på?

– Jag älskar ju Mariette, men jag tycker att Benjamin (Ingrosso, reds anm) har gjort det snyggaste numret i år. Och jag hejar nog på Felix Sandman, säger han och fortsätter:

– Jag tror att han kommer ta sig genom Andra chansen nu och skulle mycket väl kunna vinna. Det kan vara så att den låten bara behöver en lyssning till. Jag tycker att han gjorde det svinbra.

Han tystnar lite och tänker efter. Sveriges chanser i Eurovision är kanske inte helt utdömda trots allt, menar han.

– Jag tror nog att just Felix skulle kunna placera sig väldigt högt. Det känns som att det är en låt i tiden, han är som sagt väldigt bra och det är så pass avskalat.

Avskalad var även Salvador Sobral, som vann Eurovision song contest för Portugals räkning 2017. Det är inte helt ovanligt att vinnarna ett år bidrar till tydliga trender nästkommande år. 2016 pratades det om en Måns-effekt – de tävlande tog till fasta på Zelmerlöws segerkoncept från 2015 med tekniskt avancerade projektioner.

Men Måns Zelmerlöw tror inte på att kopiera fjolårets vinnare. Tvärtom – den som vinner i år kommer stå i kontrast till Salvadors sobra ”Amar pelos dois”, siar Zelmerlöw.

– Ja, sen är ju frågan då. Det var en avskalad låt som vann ifjol. Det brukar betyda att det är något helt annat som vinner i år.

Slog igenom i Idol – nu tävlar de i Melodifestivalen 2018 00:28

LÄS OCKSÅ

Felix lättnad – tävlar i Andra chansen utan exet på plats: ”Skönt”

LÄS OCKSÅ

Måns Zelmerlöw efter samefadäsen: ”Jättetråkigt”

Se artikeln här:


Källa: Måns Zelmerlöws Mello-dom: ”Jag kan inte hitta en solklar vinnare”