Lisa Ekdahl höll sin son hemlig: "Strategi"


Lisa Ekdahl, 45, slog igenom med dunder och brak 1994.
Samma år födde hon sin son. Då bestämde hon sig för att hålla sonen hemlig.
– Jag hade en väldigt tydlig strategi och det var att jag ville prata så lite som möjligt om mitt barn, säger hon i ”Så mycket bättre”.Lisa Ekdahl slog igenom 23 år gammal med hitlåtarna ”Benen i kors” och ”Vem vet”. Nu berättar hon i TV4-programmet ”Så mycket bättre” om det hektiska året 1994 – då hon även födde sin son Milton Öhrström, 21.
– Det var ett år av överflöd, minst sagt, säger hon i programmet och beskriver året som ”enormt grundande” för henne.
Lisa Ekdahl fattade tidigt beslutet att inte prata öppet om att hon fått barn.
– Jag hade en väldigt tydlig strategi och det var att jag ville prata så lite som möjligt om mitt barn. Jag kände att om jag som kvinna pratar om mitt barn, så fanns det en risk att jag reduceras till att bara vara en mamma, säger hon i programmet.

LÄS MER: Lisa Ekdahls hårda ord: Jävla gubbsnack

Lisa Ekdahl åtnjöt stora framgångar på Grammisgalan 1994. Hon tog hem tre grammisar. Men när folk ville fira med henne under efterfesten uppstod missförstånd.
– Jag hade bebisen med mig på Grammis. Alla undrade varför jag inte ville festa och jag bara: vad tror ni? Det är ju för att jag måste amma, säger hon i programmet.
Lisa Ekdahl gör numera framträdanden med sonen Milton, 21, som spelar piano. Men strategin att hålla honom utanför offentligheten har varit plågsam för henne.
– Jag tyckte det var smärtsamt för att mitt barn var mitt liv. Men mitt låtskrivande var också mitt liv. Det tyckte jag var hämmande och lite osofistikerat och onyanserat, så den aspekten tycker jag faktiskt har varit lite plågsam, säger hon i ”Så mycket bättre”.

LÄS MER: Danny Saucedos flört med Lisa Ekdahl i TV4

Lisa Ekdahl har sedan Milton föddes fått dottern Bianca, 4. Men hon har även i det fallet valt att hålla en låg profil.
– Bara för att det är en tidning som frågar och jag har gjort en låt som folk hör på, så behöver inte jag svara, säger hon i programmet.

Se artikeln här:


Cred & Källa: Lisa Ekdahl höll sin son hemlig: "Strategi"