Linnea i ”Bonde söker fru”: TV4 utnyttjade de andra tjejerna – Aftonbladet


Har fått mer hat efter sin version av inspelningen: ”Det var förjävligt”

Linnea Åberg vidhåller att TV4 kände till att hon och Erik fallit för varandra redan före ”Bonde söker fru”-inspelningen.

Och menar att kanalen utnyttjade de andra tjejerna.

– Det tycker jag absolut, säger hon.

I går valde Linnea Åberg, 21, att berätta sin version av spelet bakom ”Bonde söker fru”, att produktionen visste om att hon och Erik Bäckman, 21, valt varandra men uppmanade dem att vara tysta. ”TV4 hade fel! Dom visade inte sanningen om oss. De var så skönt att skriva av sig igår”, skriver hon nu och vidhåller för Nöjesbladet att produktionen visste om att de fallit för varandra innan inspelningen.

– Jag var ledsen under inspelningen när vi hade myggor på oss och Erik viskade ”du behöver inte vara orolig. Du är min favorit, snart är det bara du och jag”. Produktionen hörde det i sina snäckor och tog Erik åt sidan och sa ”vi hörde vad ni sa, ni får inte säga det framför kamerorna eller till tjejerna. Fortsätt som vanligt, säger hon.

Hur kändes det?

– Det var förjävligt. Vi ville berätta, det var inget kul att ljuga för tjejerna och låta dem tro att det var nåt annat.

Utnyttjade TV4 de andra tjejerna?

– Ja det tycker jag absolut. Jag vet inte vad de känner, men de sa till oss att de märkte att det var något mellan mig och Erik. My sa att ”det kändes som att jag var steget efter hela tiden”. Hon ville åka hem, men teamet peppade henne att stanna och sa ”du har en chans, han tycker om dig också”, säger hon.

De ljög?

– Ja precis.

My känner sig lurad av Erik

Men My Niklasson som var kvar på Eriks gård in i det sista, och bröt ihop i tårar då, känner sig snarare lurad av Erik.

– Jag tror inte att TV4 satt oss i den situationen om Erik och Linnea sagt ifrån tillräckligt skarpt för att man skulle förstå vad som egentligen hände. Erik hade tydligen bestämt sig och borde sagt till oss hur det låg till.

Men om han satt i en rävsax på grund av kontraktet?

– Jag tror inte att det var så. Men detta är inget jag går runt och tänker på, jag har gått vidare. Jag förstår inte varför Erik och Linnea tar upp detta igen.

Enligt Clara Tengbom, exekutiv producent på TV4, är det lögn att produktionen skulle fått veta något.

– Jag är inte med på inspelningsplats men har fullt förtroende för produktionen. Detta kände vi inte till. Om Erik berättat för oss att han redan gjort sitt val hade vi givetvis hittat en lösning, skriver hon i ett sms.

Fick hat bland julkorten

TV4 har inte hört av sig till Erik och Linnea efter blogginlägget, det har däremot näthatarna.

– Många tycker att det var fel att jag skrev det, att det räckte som det var. Vi har inte varit beredda på att programmet skulle föda så mycket hat om saker folk inte vet något om, vi har fått så mycket skit. Bland julkorten fick Erik ett brev med en urklippt bild på honom och texten ”Bonde söker hora”, säger hon.

För Linnea Åberg har det varit viktigt att berätta sin sanning om tv-programmet. När det nu är gjort vill de sätta punkt och gå vidare.

– Ja, man vill att det ska ta slut så att man kan leva normalt igen.

FAKTA

Linnea om…

Att hon och Erik skulle varit med för att ”bli kända”:

– Jag ville inte vara med, jag har fobi för kameror, men både Erik och producenten peppade mig och lovade att vara stöd. Ingen frisk människa vill gå igenom det vi gått igenom. Det var värt det eftersom jag fick Erik i slutändan, men det har vart en sjuk resa

Om att de skulle vara med ”för att få en gratis resa”:

– Det är sjukt att folk tror att vi skulle vara med i hela den här processen för att åka på en resa. Men resan var mysig, även om jag och Erik var det enda paret som inte fick egentid. Resan gick ju ut på att lära känna varandra, så det var dåligt av dem tycker vi.

Om att hon och Erik träffades i hemlighet under midsommar två dagar före inspelningen:

– Det var kanske dumt. Vi fick ju inte det.

Om TV4:s klippning:

– Jag tycker att de målade upp fel bild av oss, vi har fått så mycket skit efter att de vinklade oss fel. De har spelat på att Erik tycker om allt och alla och att jag är blåst. Vi visste ju att det blir skriverier och prat, men inte att folk skulle hata så mycket och att det skulle gå så långt.

LÄS OCKSÅ

Erik och Linnea bröt mot TV4:s kontrakt – firade midsommar ihop

LÄS OCKSÅ

”Bonde”-Erik och Linnea har förlovat sig

LÄS OCKSÅ

Bonde-Erik och Linnea säljer nu gården

8 januari 201720:57

Fortsätt att läsa här:Källa: Linnea i ”Bonde söker fru”: TV4 utnyttjade de andra tjejerna – Aftonbladet