Linda Lampenius sorg efter pappans dödsfall


Under torsdagsmorgonen gick Börje Lampenius, pappa till violinisten Linda Lampenius bort. Han blev 94 åt gammal. Artisten skriver nu om sorgen på Instagram.
– Det känns som om jag tappat en bit av mitt hjärta, skriver hon. Det var på torsdagens morgon som Börje Lampenius gick bort, och samma dag så skrev musikern om dödsfallet på sitt Instagram-konto. ”Min älskade pappa, Börje Lampenius, gick bort imorse. Saknaden är stor och sorgen obeskrivlig. Pappa var min idol. Rolig, snäll och begåvad. Det känns som om jag tappat en bit av mitt hjärta.” skriver artisten. LÄS OCKSÅ Nu har Linda Lampenius fått en dotter

Börje Lampenius började sin karriär vid Svenska teatern i Helsingfors redan på 40-talet och arbetade där i nästan femtio år innan han gick i pension. Men han kunde inte hålla sig ifrån scenen och fortsatte efter pensionen med teater och skådespel.
Han var mångsysslare och arbetade både med skådespeleri, regi samt komposition inom teaterns värld. Enligt Österbottens Tidning avled han på ett sjukhus i Helsingfors och enligt sonen Bo Lampenius ska han ha varit svag en längre tid. LÄS OCKSÅ Stjärnviolinisten rasar – efter Playboy-skandalen

”Vi var så lika. Jag kommer att göra mitt yttersta för att föra mitt musikaliska arv vidare, resten av mitt liv.” skriver Linda Lampenius vidare om tragiska händelsen. Börje Lampenius blev 94 år gammal och hade tre barn.

Läs mer här:


Cred & Källa: Linda Lampenius sorg
efter pappans dödsfall