Liam Liamoo Cacatian om livet som singel


Liam ”Liamoo” Cacatian har varit singel i fyra år.

Nu berättar han vad som hände efter vinsten av ”Idol”, debuten i Melodifestivalen och kärlekslivet.

– Jag har varit singel i fyra år, säger han.

Liam Cacatian vann ”Idol 2016″ – nu debuterar han i Melodifestivalen 2018. Sångaren uppträder med bidraget ”Last breath” i den andra deltävlingen som sänds från Göteborg.

– Jag har turnerat ända sedan jag vann. Jag turnerade i princip hela 2017, resten av tiden har jag varit med familjen. Det är väldigt viktigt att spendera tid med dem. Sedan har jag varit mycket i studion också, säger Liam Cacatian.

Varför tävlar du som Liamoo i Melodifestivalen?

– För väldigt många kan det vara nytt men för mig är det inte nytt. Det namnet kom i grundskolan, när jag var 15 och började med musik kallade jag mig redan för Liamoo. Men det försvann under ”Idol”. Tidigt under ”Idol” stod det Liam ”Liamoo” Cacatian men de var tvungna att ta bort det eftersom folk kanske inte skulle veta vad de skulle rösta på, säger han och fortsätter:

– Därför blev det Liam Cacatian Thomassen istället. Man var ju också tvungen att vara med och tävla med sitt eget namn för annars kanske folk hade hittat på alla möjliga saker. Men nu är jag med här och har tagit tillbaka det namnet som jag känner mig mest hemma med.

LÄS MER: Lindgrens kamp mot sjukdomen

Ser du Melodifestivalen som en möjlighet att få ditt riktiga genombrott?

– Absolut, när det blev klart att jag skulle vara med fick jag många meddelanden från utlandet och då märkte jag direkt att det var ett stort intresse. Det är ju sjukt många länder med i Eurovision Song Contest.

Liam Cacatian tävlar i hemstaden Göteborg.Foto: JOHAN VALKONEN / JOHAN VALKONEN/STELLA PICTURES STELLA PICTURES

Du är göteborgare och tävlar i Göteborg, kan de ge dig någon fördel?

– Det får vi se, jag hoppas att Göteborg backar mig för jag är ju på hemmaplan. Jag älskar min stad och jag hoppas att de älskar mig också.

Vad skulle det betyda för dig att vinna Melodifestivalen?

– Allt, det skulle bli det största jag gjort. En sak jag har tänkt på är att det finns människor som har vunnit ”Idol” och som har varit med i Melodifestivalen utan att vinna. Sedan finns det människor son har varit med i ”Idol” utan att vinna men som har vunnit i Melodifestivalen. Men det finns inte en enda människa som har vunnit båda. Det hade varit en grym grej att ha på CV:t.

LÄS MER: Jonas Gardell om svåra tiden efter Rikard Wolffs död

Det är ju med en annan ”Idol”-vinnare i Melodifestivalen i år, Martin Almgren.

– Precis och vi har ju lika stora chanser så vi får väl se. Jag har ingen aning om hur det kommer gå för vi är så olika.

På kärleksfronten går det däremot sämre.

– Jag har inte varit kär på hur länge som helst. Det är sant. Jag har varit singel i fyra år.

Följ Expressen Nöje på Facebook – där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

Läs mer här:


Källa: Liam Liamoo Cacatian om livet som singel