Leave-in balsam med doft av citrus och mynta


betyg 3

Min italienska favorit Proraso har kommit ut med lite nyheter. Det är lite av samma känsla som när favoritartisten släpper en ny platta eller det kommer en uppföljare på en film man älskar.

Nyheten från Florens är i form av två nya skäggbalsam och skäggoljor. Jag börjar med att skriva några tankar och synpunkter på Azure Lime Beard Balm.

recension proraso beard balm Azure Lime

Detta är ett så kallat ”leave-in balsam” som kan appliceras i skägget efter tvätt för att återfå mjukheten i strån och hud. Balsamet påminner i konsistens om en aftershave-balsam. En flytande, lite mjölkvit vätska. Balsamet är helt annorlunda jämfört med olja och ger inte alls samma glans eller stylande effekt.

Doften är fräsch av citrus och mynta. Den är inte alls lika stark i doften som Prorasos övriga skägg- och mustaschprodukter.

Jag tycker den funkar helt ok som balsam men jag saknar lite känslan som en olja ger. Mustaschen känns mjuk men ändå lite torr och spretig då den helt saknar stylingeffekt.

Balsamet är dermatologiskt testad och den funkar faktiskt även som aftershave. Jag skrev till Proraso för något år sedan när jag testade deras första skäggbalsam och frågade vad skillnaden var mellan den och deras aftershave balm. De svarade att den funkade på ett liknande sätt och gav tummen upp till mitt förslag.

recension proraso beard balm Azure Lime

Balsamet kommer i en glasflaska på 100 ml med en skruvkork av plast. Korken har lite svårt att sitta tajt efter ett tag vilket tyvärr är genomgående för alla Prorasos balsamprodukter på glasflaska. Detta kan vara bra att ha i åtanke om man tänker packa ner flaskan i neccesär och ta med på resa. Det finns en risk att korken skruvar upp sig.

Jag tycker produkten är helt ok men jag ser den i första hand som en produkt för dig med kort skägg eller stubb. För långa skägg och mustascher rekommenderar jag hellre en olja eller bivaxbaserad balm som ger mer stadga och glans.

testpilotsrecension

Läs mer här:

Originalartikeln: Leave-in balsam med doft av citrus och mynta