Korkat när TV4 bryter sitt tittarlöfte och ingen åker ur ”Idol” – Aftonbladet


Jag känner mig grundlurad.

När ingen åker ur ”Idol” och känslostormarna uteblir återstår bara tomhet. Och ilska.

Ge mig min fredagskväll tillbaka, TV4!

Deltagarna sjunger, publiken röstar och en får lämna tävlingen. Vecka efter vecka minskar antalet tävlande under starka känslostormar.

Det är löftet till tv-tittarna i TV4:s fredagsunderhållning ”idol”.

När kanalen bryter det löftet och låter alla ”Idol”-deltagare ta sig vidare till nästa vecka uppstår bara känslan av att ha blivit grundlurad.

”Idols” dramatik bygger på känslorna hos en tävlande vars drömmar går i kras – och lyckan hos dem som får vara kvar, vars drömmar lever vidare om än bara i en vecka till. När de känslostormarna uteblir återstår bara tomhet.

Först har man sett en och en halv timme tävling, falsksång och briljans, stapplande kalvsteg och skönsång i en fruktsalladsblandning. Sen väntat sig igenom 30 minuter ”Parlamentet”, 15 minuter ”Nyheterna”, 10 minuter ”Vädret” och slutligen 20 minuter ”Idol resultatshowen”. Till ett fullständigt antiklimax.

”Vad är det för mening med att titta när alla går vidare” skriver en tittare i Nöjesbladets livechat. Och det är precis min känsla.

Kan jag få min fredagskväll tillbaka, TV4? Först suckar jag. Uppgivet. Sen blir jag arg.

När TV4 körde ett liknande stunt förra året i semifinalen var det en överraskning, en engångsgrej att låta tre ”Idoler” ta sig till finalen. Lite kul ändå. Som en present från den gamla juryn sitt sista år. Okej, jag köpte det. Även fast både jag och många tittare ändå kände oss lite lurade på programmets höjdpunkt.

Då att upprepa samma misstag igen. Det är bara fullständigt korkat.

Tittarna känner sig lurade, även fast tittarrösterna följer med till nästa vecka. För löftet till tittarna – till mig – är framför allt att någon alltid måste lämna ”Idol”. Håll vad ni lovat, TV4!

Läs mer:


Källa: Korkat när TV4 bryter sitt tittarlöfte och ingen åker ur ”Idol” – Aftonbladet