Kärlek och nostalgi i kvällens Idol


nöje Ikväll tolkar Idolerna världsstjärnor på scen, både en nutida låt och en som väcker nostalgi. Lundabon Kevin Klein är en av de fem deltagarna som är kvar, och kommer att tillägna en av låtarna till flickvännen som han träffat under sin tid i Idol.

Matematikstudenten från Lund, Kevin Klein, tog sig med viss förvåning vidare från uttagningarna i Malmö.
– Det har varit en lång resa. Man kan kalla det för ett mirakel skulle jag säga. Jag är väldigt överraskad över att jag kommit så här långt. När jag såg kön i Malmö, såg hur många som sökte och tänkte ”ja, ja, det är kul att vara med. Med lite tur kanske man kommer med till slutaudition”, men det här slog ju alla förväntningar. Det är lite sjukt, det kommer nog landa sen när jag kommer hem någon gång, säger Kevin Klein.
Sedan slutauditionen har han med sitt ärliga uttryck hängt sig kvar vecka efter vecka i fredagsfinalerna.
– Jag tror att det är för att jag sjunger från hjärtat. Jag sjunger ut mina känslor. Och min röst har hållit väldigt bra hittills, peppar, peppar.
Kevin Klein har då och då också använt sin tv-tid till att framföra viktiga budskap. Under en fredagsfinal berättade han om den mobbning han själv utsatts för och tillägnade då låten What about us av Pink till alla som befinner sig i jobbiga situationer.
– Jag gillar att berätta om mig själv och att öppna upp mig, det är kanske det som gjort att jag hållit mig kvar så länge. Jag sjunger bara mitt bästa och så får vi se om jag går vidare, det är svenska folket som bestämmer.
Det var efter det programmet som hans nyblivna flickvän kontaktade honom.
– Vi blev tillsammans i söndags. Hon skrev till mig efter att hon sett ett inslag på mig där jag snackade om mobbning och rädslan för att vara ensam. Då skrev hon hur mycket hon kunde relatera till det och skrev ett långt meddelande. Jag gillar när man skriver långa meddelanden för det visar vem man är. Hon visade färg och personlighet från början och det var det som fick mig på fall. Hon har en personlighet av guld, säger Kevin Klein.
Flickvännen kommer även att vara på plats i publiken ikväll. En av de två låtar han framför ikväll sjunger han nämligen för henne.
– Den ena ska jag tillägna min tjej för det är en av hennes favoritlåtar, säger han om låten Love me like you do med Ellie Goulding.
Den andra låten, I want it that way med Backstreet Boys, har en mer nostalgisk dimension.
– Den har jag hört mycket på radio när jag var liten, det är en väldigt fin och svängig låt som jag har många barndomsminnen till. Jag har alltid nynnat på den och tänkt att kanske får man sjunga den någon gång. Nu är det dags.

Blir det några överraskningar?
– Jag hade tänkt ha dansare till Backstreet Boys-låten men det kommer det inte att bli. Jag tänkte att jag kanske kunde lära mig lite danssteg. Men det kanske kommer lite andra överraskande moment, lite höga toner som jag förhoppningsvis kommer att sätta.

Vad tror du om dina chanser?
– Alla är fantastiskt duktiga. Vi får se, jag tänker inte så mycket på mina chanser, jag tänker mer på att tillägna låten till henne och göra så bra ifrån mig som jag kan. Sen får vi se vad som händer. Åker jag ut som femma med hatten uppe och har gjort två bra framträdanden, då är jag ändå nöjd även om det är klart att jag vill gå vidare. Jag tror vi alla har ungefär lika stora chanser.
Stämningen bland de fem kvarvarande idolerna är på topp menar Kevin Klein.
– Vi spelade bowling i onsdags. Vi är alla sugna på att gå vidare till Globen men vi kommer inte att sura om vi åker ut. Vi är alla glada att ha kommit så långt, det är det vi är mest tacksamma för, att vi lyckats åstadkomma det.

Läs mer här:


Källa: Kärlek och nostalgi i kvällens Idol