Juryn bråkade om Lisa i reklampausen – Expressen


Lisa Ajax grät glädjetårar när hon ropades ut som den första fredagsfinalisten i ”Idol”, tätt följd av Mollie Lindén.

Men tidigare under kvällen hamnade hon mitt i juryns hätska bråk om deltagarna där Laila Bagge fnös och hånskrattade åt Kishti Tomita.

– Jag tycker att det är väldigt konstigt att man inte ser en sådan talang. Man kan inte säga att hon är talanglös direkt, säger Laila Bagge efteråt.

Lisa Ajax och Mollie Lindén blev de två första att ta sig vidare under Idols kvalvecka, något som försatte dem i glädjerus.

– Jag är i chock lite, jag måste sätta mig ner här. Jag kommer inte ihåg vad jag tänkte, tiden bara stannade. Men det är jättekul, säger Mollie.

Lisa, som från start har hyllats av juryn och fick Laila Bagge att utropa henne till vinnare redan under auditionturnén, kunde inte hålla glädjetårarna tillbaka när hon ropades upp som första namn.

– Det känns helt sjukt. Det är overkligt nu, jag kan inte fatta det. Man känner sig helt borta i hela huvudet, säger Lisa.

Heta diskussioner

Men juryn var inte enig om hennes storhet. Efter att först ha bråkat om Kishti Tomitas talang Jennie Anderberg utbröt heta diskussioner när Kishti skulle ge sitt omdöme om Lisa Ajax. Bland annat tyckte hon att hon är ofärdig och behöver mer erfarenhet.

Något som fick Laila Bagge att fnysa högt, skratta och skaka på huvudet.

– Jag tycker att det är väldigt konstigt att man inte ser en sådan talang, det måste jag säga. Man kan inte säga att hon är talanglös, säger Laila.

De heta diskussionerna fortsatte även i reklampausen.

– Ja, för Kishti tycker inte, som jag uppfattade det, att hon ska gå vidare. För mig är det konstigt att inte skicka vidare någon med en sådan sångröst, säger Laila.

”Tycke och smak”

Även Alexander Bard reagerade på Kishtis uttalande.

– Antingen har Kishti inte sett Lisa sjunga ”Addicted to you”, eller så bestämde hon sig bara för att hon skulle bitcha, jag vet inte vilket. Lisa är ju en supertalang och i Idol är hon självklar. ”Idol” i dag handlar mer om att sjunga duktigt. Att sjunga bra med rösten kan man träna på om man sjunger i en gospelkör.

Kishti Tomita väljer efter sändningen att tona ner bråket.

– Så är det, det är tycke och smak. Så ska det vara. Jag tyckte att Lisa skulle växa till sig, men det är ju för att jag är röstpedagog och har varit med förr. Jag tittar med andra ögon.

Fortsätt att läsa här:


Källa: Juryn bråkade om Lisa i reklampausen – Expressen