Jonna, 26, fick graviditetsdepression: Allt kändes omöjligt


Jonna Illanvuori och hennes sambo planerade att skaffa barn och välkomnade därför det positiva beskedet om att hon var gravid. Kort därpå fick Jonna graviditetssymptom så som ömma bröst och svullen mage. Efter ytterligare någon vecka kom illamåendet, men någonstans där fick Jonna helt andra känslor inför sin graviditet.– Plötsligt började jag, kanske på grund av illamåendet, att hata min graviditet. Jag blev deppig och kände mig irriterad, grät varje dag och kände mig ensam, olycklig och värdelös, säger hon.Jonna fick destruktiva tankar och funderade mycket på de livsval hon hade gjort, speciellt beslutet att skaffa barn. När hon var i vecka 13 delade hon med sig av sin ångest inför sin sambo, och sa att hon funderade på att göra abort.LÄS MER: Ekonomen: Tänk på det här när du ger ditt barn månadspeng – Tillsammans försökte vi påminna mig om de känslor jag tidigare haft, när vi började planera och längta efter barn, berätta Jonna Illanvuori.Hösten blev tung och inget kändes roligt.

Fortsätt läsa:


Jonna, 26, fick graviditetsdepression: Allt kändes omöjligt