Jesper nära tårar – sjöng till sig själv – Aftonbladet


Det blev en känslosam kväll för Jesper Petersson i ”Idol”.

Efter sitt framträdande med låten ”Själen av en vän” var tårarna nära.

– Jag är ett vrak ikväll. När jag vill slå an känslomässigt brukar jag sjunga till mig själv som yngre. Jag hade behövt det då, säger han.

Två låtar skulle genomföras av idolerna under fredagens avsnitt. För Jesper Petersson föll valen på ”Bring out the fire” och ”Själen av en vän”.

Efter sitt framträdande av Ken Rings låt var det en känslomässig Jesper som klev av scen. För att nå till det stadiet var idolen tvungen att tänka tillbaka på sin uppväxt.

– Det är så många känslor nu. Men när man är yngre behöver man någon som säger att det kommer bli bra och att livet kommer att lösa sig, säger en tårögd Jesper till Nöjesbladet.

Sin uppväxt beskriver han som trygg med bra stöd hemifrån och att han alltid kunnat gjort som han velat.

– Jag har kunnat lekt med Barbie, haft klänningar och gått till skolan i ett strasshalsband. Men det kräver att man är stark och trygg i sig själv och jag upplever att jag varit det. LÄS OCKSÅ PLUS Så gick det sen för ”Idol”-deltagarna

Blev provocerande

Men det Jespers sätt att vara uppskattades inte av alla.

– Samtidigt blir man en provocerande personer för andra för att jag inte är normen. Speciellt för hormonstinna högstadiekillar blir man ett hett byte verbalt. Även om jag inte tagit åt mig så mycket när folk ropar saker efter en på skolgården så har det ju format hela min självbild, säger han.

Det är inte förrän Jesper blivit äldre som han förstått hur mycket det påverkade honom. Och har efter det jobbat mycket med sin självbild.

– Jag blir besviken att jag låtit det format mig så mycket som person, för det är de inte värda liksom, säger han.

Bröt ihop efter genrepet

Under sitt framträdande lyckades Jesper hålla känslorna i styr. Däremot var det svårare under genrepet.

– Jag grät efter genrepet. Då gick det nästan inte att sjunga. Nu hade jag inte tillräckligt med tid att gå så djupt och jag tror det var bra, säger han.

Vid kvällens slut hängde Jesper löst tillsammans med bästa vännen Renaida Braun. Men efter tittarnas dom var det Renaida som tvingades lämna ”Idol”.

– Det var värsta gången hittills. Den världen vi lever i är så sjuk och vi har delat den med varandra och då blir det så absurt när hon, som varit min trygga punkt i tävlingen, försvinner, säger Jesper Petersson. IDOL 2016 Favoriten tvingad att lämna i ”Idol”

Se artikeln här:


Källa: Jesper nära tårar – sjöng till sig själv – Aftonbladet