Jäklar i mig vad den presterar bra!


betyg 4

recension rakborste syntet

Ok, jag ska fatta mig kort denna gång för jag tenderar att bli långrandig. Mondial 1908 har under över hundra år producerat rakborstar i Florens, Italien av enormt hög kvalitet. Om du kan något om rakborstar så vet du att graderingen går från vildsvin upp till silvertip grävling. Silvertip är det allra finaste och mjukaste håret på grävlingens päls uppe på nacken. Det är åtråvärt för sina extremt mjuka hår och dess goda absorberingsförmåga av vatten. Detta gör det lätt att löddra en raktvål eller rakkräm och borsten känns silkesmjuk mot huden.

Vid tillverkningen av just den här borsten kom dock ingen grävling till skada eller blev av med pälsen. Den är helt syntetisk men har väldigt lika egenskaper som en äkta. Visst den kostar en slant men jäklar i mig vad den presterar bra! Den löddrar suveränt bra och känns underbart mjuk mot ansiktet. Det bästa av allt är att den inte behöver blötläggas i 10 minuter innan rakning (det räcker med att skölja den i varmt kranvatten en stund) och den torkar på några få timmar efter rakningen. Eftersom den är syntetisk så håller den även väldigt länge.

recension rakborste syntet

Handtaget är av svart harts med Mondials logo tryckt i vitt och med en mediumstor borste. Jag hade kanske föredragit en något större och mulligare borste och ett lite mer fantasifullt handtag men i övrigt finns inget att klaga på. Mondial Gibson Shaving Brush Eco Silvertip kommer jag att vårda ömt under många, många år framöver. En väl värd investering!

betyg 4,5

Kategorier:betyg 4, Mondial 1908, skäggvård

Tagged as: grävlingsborste, klassisk rakning, kvalitet, Mondial Gibson Shaving Brush Eco Silvertip, rakborste, recension, silvertip, syntetborste, syntetisk rakborste

Se mer här:

Originalartikeln: Jäklar i mig vad den presterar bra!