Idol söker nästa stjärna i Jönköping – Jmini.se


I dag är tv-produktionen Idol på Spira i Jönköping för att hålla auditions. Många har sökt sig till Jönköping för att få sin talang upptäckt av idoljuryn.

Kön ringlade sig lång utanför Kulturhuset Spira i centrala Jönköping under lördagsmorgonen. Trots den bitande kylan hade omkring tusen tappra sökare tagit sig till Idols audition.

Jönköping är den sista anhalten på auditionturnén för i år, vilket också innebär att det är den sista chansen för dem som vill få sin talang upptäckt av Idoljuryn.

Köat sedan klockan tre

Först i kön stod bland andra Marcus Larbring från Uddevalla, som söker till Idol för tredje gången.

– Min mormor har stått här åt mig sedan klockan tre i natt, men jag kom hit klockan sex, berättar Marcus Larbring.

Larbring som ska framföra en egenskriven låt ser mest fram emot att träffa Anders Bagge bland jurymedlemmarna.

– Jag har förberett mig genom att sjunga och prata mycket, och jag har memorerat texter, säger Larbring.

Tina Jaxén, 20 söker till Idol för första gången och även hon ska framföra en egenskriven låt, med titeln Stupidly happy in love.

– Det här är väldigt spännande och jag hoppas på det bästa. Jag hoppas att juryn ska gilla min stil.

Du är en härlig färgklick här i kön. Hur viktigt är det att man sticker ut utseendemässigt?

– Jag tror att det spelar en stor roll. Men det är viktigt att man väljer en stil som man känner sig bekväm i, säger Jaxén.

”Över våra förväntningar”

Programledaren Pär Lernström är positivt överraskad över det höga antalet sökande i Jönköping.

– För att vara en stad som inte är Stockholm, Göteborg eller Malmö så är det en stad som verkligen har levererat över våra förväntningar, säger Lernström.

Har vi årets idol här idag?

– Oerhört svår fråga. Men ett högt antal sökande ökar ju chansen för att man ska hitta någon som är bra. Vi är glada för att få åka hit. Jönköping har ju en stark sångkultur, tillsammans med sin nidbild, men också den faktiska sanningen, om bibelbältet och allt vad det innebär, säger Lernström och fortsätter:

– Idol är ju lika mycket ett program som handlar om att presentera intressanta människor som sen såklart är jättebra på att sjunga. Det finns två delar av det myntet. Det ena är att vi ska hitta en jättebra artist och det andra är att vi ska skapa ett tv-program. De här bitarna måste på något sätt limmas ihop.

Ni lyckades pricka in en fullspäckad helg i Jönköping. Vad säger du om det?

– Ja, det är väldigt kul. Hade det varit solsken i dag tror jag att den här kön hade varit dubbelt så lång.

Vad har du själv för relation till Jönköping?

– Min syster har bott här, så jag har varit här flera gånger och hälsat på henne. Jag är uppvuxen i ett frikyrkohem, så hon pluggade bibelskola här nere. Det är en väldigt mysig stad tycker jag. Den har någonting som gör att man snabbt trivs väldigt bra – det är en gemytlig stämning. Den har inte den där tristessen som jag kan uppleva att vissa andra städer har. Jag vet inte om det är studiekänslan som kickar in eller vad det beror på.

Många sökande från kringliggande städer

Idols audition i Jönköping har lockat många sökande från kringliggande städer, men Elinn Gadmar och Anton Hegerstrand är några av våra lokala förmågor. De sjunger i coverbandet A full house tillsammans och i dag ser de fram emot att få sina talanger bedöma av Idoljuryn.

– Jag är väldigt nöjd över att Bagge är tillbaka. Han verkar så där skön, som en mysig farbror. Man skulle kunna gå ut och ta en ”bäss” med honom, säger Hegestrand.

– Jag tycker framför allt att det här är en kul grej – att se hur långt man kan komma. Jag känner mig väldigt pepp, det här ska bli jättekul, säger Gadmar.

– Och jag är mest sugen på ”bäss” inför kvällen. Det kanske är dåligt att säga, men så är det, tillägger Hegestrand.

Årets Idoljury består av både nya, gamla och nygamla medlemmar; Anders Bagge, Alexander Kronlund, Kirsti Tomita och Nikki Amini.

Idol-audition har tidigare i år besökt Göteborg, Stockholm och Skellefteå.

LÄS MER: Idol kommer till Jönköping

Se mer här:


Källa: Idol söker nästa stjärna i Jönköping – Jmini.se