Idol-Oskar Häggström vill inte att hans flickvän ska få hat | Idol … – Expressen


Oskar Häggström, 17, tvingades lämna ”Idol 2016″.

Nu stöttas han av sin flickvän – och berättar samtidigt varför han valt att hålla henne utanför rampljuset. Samtidigt sågar han killar som skickar elaka kommentarer till Rebecka Karlsson.

– Det är bara avundsjuka, jag tycker att det är skitdumt, säger han.

Det blev Oskar Häggström som tvingades lämna ”Idol 2016″ efter fredagens semifinal. Efter omröstningen var 17-åringen trots det vid gott mod.

– Jag mår bra. Det är klart att det är tråkigt att inte få komma till Globen men jag tror att det är viktigt att man inte går ner i någon djup depression för att jag inte tog mig dit. Med tanke på hur jag trodde att det skulle gå… den personliga och artistmässiga resa som jag har gjort den här hösten är helt sjuk, säger han och fortsätter:

– Jag kan inte beskriva hur stolt jag är över att ha tagit mig så här långt när jag trodde att jag inte skulle komma någonstans.

Efter sitt sista framträdande i ”Idol 2016″ hyllades Oskar Häggström av juryn, som var imponerade av hans insats trots att han var sjuk under programmet.

– Jag har både bihåleinflammation och öroninflammation. Och sedan har jag fortfarande lite feber och är förkyld. Jag har varit hängig hela veckan så jag är jättestolt över att jag kunde göra så här pass bra ifrån mig trots att jag inte har övat någonting. Jag har ju legat i sängen hela veckan.

LÄS MER: Nanne Grönvalls önskan inför Idol-finalen

Oskar Häggström får nu stöd från sin flickvän, som han dock har valt att hålla utanför rampljuset.

– Jag vet hur mycket hat man får som offentlig person och som tjej kan det vara väldigt tuff. Och jag vill inte att hon ska få sådana meddelanden och hat. Killar kan vara väldigt grova mot tjejer så jag vill inte att hon ska få det och jag vill inte att vår relation ska få sådan skit bara för att jag är med i en sångtävling och ett tv-program.

Oskar Häggström har själv inte fått så många elaka kommentarer.

– Nej, jag har inte fått jättemycket. Det är klart jag har fått lite men det går ju inte att jämföra med Rebecka (Karlsson, reds anm.) och det är ju bara för att hon är tjej. Det är hemskt.

Vad tycker du om killar som skickar sådana här kommentarer till tjejer?

– Jag tycker att det är skit. Jag förstår verkligen inte vad det där gynnar. Det är inte som att man blir glad av att skriva det och det är inte så att person som får det blir glad. Det är ingen som blir glad så jag förstår verkligen inte varför man ska göra det för det blir inte bättre.

– Det är bara avundsjuka, jag tycker att det är skitdumt.

LÄS MER: Rebecka hittar stöd hos sin döda bror

Efter programmet berättade Oskar Häggström att han direkt skulle ringa sin flickvän och berätta att han tvingas lämna ”Idol 2016″.

– Ja, jag kommer bara ringa och säga ”du får inte tro att jag är ledsen, jag är jätteglad”. Och jag tror att hon vet att jag är stolt och jätteglad.

Har du haft mycket stöttning från henne under ”Idol”-resan?

– Ja det har jag verkligen haft. Och det är klart att det är en ny grej för oss. Vi bor ganska nära varandra och är vana vid att träffas nästan varje dag. Nu har vi bara setts någon gång i veckan, det har blivit ett långdistansförhållande. Nu var det kanske tre veckor sedan vi sågs.

Hur länge har ni varit ihop?

– Två år.

Se mer här:


Källa: Idol-Oskar Häggström vill inte att hans flickvän ska få hat | Idol … – Expressen