Idol-Jesper: "Jag har inte ens blivit tillfrågad" – NSD


LÄS FLER NÖJESNYHETER PÅ DUONOJE.SE

Han gick in med målet att ta sig till slutaudition, men det slutade med att piteåbon Jesper Petersson, ursprungligen från Linköping, var på håret att ta sig hela vägen till finalen i årets ”Idol”.

– Det gick jättemycket bättre än jag tänkt mig. Jag gjorde det mest som en kul grej, och för att slippa vakna när jag är 50 och känna att ”åh gud, det är så mycket jag ångrar att jag aldrig gjorde” (skratt). Jag hade varit nöjd om jag bara hade klarat halva slutaudition.

Men istället slutade Jesper på en femteplats och blev med sin humor och sköna stil en stor publikfavorit. Något otippat, tycker han själv.

– Ja, det har ju gått i särklass sämst för mig på sociala medier av alla deltagare. Man tänker att det ska handla mycket om hur många följare man har på Instagram, men det visade det ju sig att det inte gör. På något sätt tror jag att jag har nått den målgrupp som tittar på programmet som inte är så aktiva på sociala medier.

När det kom till juryn, Quincy Jones III, Fredrik Kempe och Nikki Amini, gick det dock inte alltid lika lätt. Särskilt Nikki Amini hade sällan något positivt att säga om Jespers framträdanden.

– Jag fick alltid negativ feedback av Nikki. Så även om Quincy och Fredrik ofta var positiva var det bara det negativa man kom ihåg. Under tiden jag var där upplevde jag det som att jag fick mycket mer negativ feedback än jag egentligen fick. Men jag tror det var bra att jag är 28 år, jag har liksom landat lite i mig själv och kan skilja på person och prestation, så jag har tagit det bra. Men det är klart att man blev trött på att få skit ibland. Men det kommer ju med konceptet.

Efter att ha hängt löst vid tre tillfällen blev det till sist dags för Jesper Petersson att packa väskan och åka hem till Piteå, bara två veckor innan finalen i Globen. Men trots det är han mer än nöjd över sin medverkan.

– Det var faktiskt ganska väntat när jag väl åkte ut. Allt det här har varit så mycket roligare än jag hade förväntat mig, jag trodde jag skulle behöva kompromissa med mig själv som person i mycket större utsträckning, så det var kul att jag fick göra det här på mitt sätt. Jag har verkligen lärt mig supermycket. Det låter hur klyschigt som helst, men så är det verkligen (skratt).

Med Idoläventyret bakom sig har det blivit dags för Jesper Petersson att försöka ta sig vidare i karriären på egen hand, något han just nu planerar för fullt för. Och redan till våren vankas det ny musik, om allt går enligt planerna.

– Jag sitter fast i mina Idolkontrakt till slutet av mars, men jag får spela in under tiden så jag ska göra en EP med fem låtar, varav minst tre originallåtar. Den här frilanssatsningen jag gör nu är ju lite läskig, jag har ett bolag som vill släppa EP:n när den är klar, men jag har inget management ett nåt utan det blir hemmafix alltihop.

Den 29 december kommer årets Idol-vinnare Liam Cacatian Thomassen tillsammans med fyran Oskar Häggström till Piteå och Luleå på ”Idols” sedvanliga tackturné. När turnén stannade i tidigare deltagaren Renaida Brauns hemstad Nyköping innan jul blev hon inbjuden att delta, men så är inte fallet med Jesper Petersson. Piteåbon berättar att han inte ens blivit tillfrågad,

– Jag hade jättegärna velat vara med, och jag tycker det är lite märkligt att jag inte ens blivit tillfrågad. Jag vill i alla fall vara tydlig med att det inte är mitt val att inte vara med, jag är oerhört tacksam mot alla som röstat på mig.

Men längtar man efter att få se Jesper Petersson live på ”hemmaplan” i Norrbotten behöver man inte misströsta. Artisten planerar nämligen att ”jobba röven av sig” efter nyår.

– Jag har en pianist och vi har bokat repdagar för att sätta ihop ett program nu i början av januari och så fort det är klart ska jag försöka hitta någon samarbetspartner i Norrbotten som kan hjälpa till att sätta ihop en liten turné. Och jag vill ju helst inte behöva ta betalt heller, folk har redan röstat bort en massa pengar på mig så det hade varit fint att kunna erbjuda fri entré. Jag kommer jobba röven av mig för att det ska hända grejer efter nyår (skratt).

Inför sin medverkan i Idol tog Jesper Petersson uppehåll från sina studier på Musikhögskolan i Piteå, och resten av läsåret planerar han att spendera en hel del tid i Stockholm för att satsa på karriären. Men han är noggrann med att betyga sin kärlek för Piteå och piteåborna.

– Jag är väldigt ödmjuk inför att ha fått tävla som piteåbo, och jag har blivit emottagen med öppna armar. Jag har inte bott här jättelänge så det är ju inte självklart.

Har du några planer på att stanna kvar i Piteå efter studierna?

– Näe alltså… tyvärr tror jag inte det. Dels för att musikbranchen finns i Stockholm, och dels för att det som hbtq-person är svårt för mig att se en framtid i Piteå. Piteå är inte en gaystad, och fortfarande är det ju så att hbtq-personer ofta flyttar till någon storstad, så jag har svårt att se att jag ska hitta någon att dela livet med i Piteå. Jag gillar Piteå som fan, men jag vill inte vara singel hela livet (skratt).

MISSA INGET, GILLA DUO NÖJE PÅ FACEBOOK!

Se artikeln här:


Källa: Idol-Jesper: "Jag har inte ens blivit tillfrågad" – NSD