Idol-Jesper åkte ut – men går vidare – Östgöta Correspondenten


Senast vi pratades vid hade han precis överlevt kvalomgången i Idol och blivit en av finaldeltagarna. Han var förstås jätteglad. När jag pratar med honom i dag, lördag, är han nästan lika glad.

– Ja, absolut, jag är så nöjd. Att komma femma här är absolut ingen förlust, säger han.

Jesper åkte verkligen inte på någon räkmacka in i finalgänget. Tvärtom var han rätt så hårt ansatt av domarna som verkligen sågade honom några gånger. Men han kom igen och knep till sist den där eftertraktade finalplatsen. Det var då han verkligen visade vad han gick för och genomförde det, som han då beskrev, som ”the performance of a lifetime”.

Men nu är det slut. Jesper har har hängt löst tidigare, och trots att att han dedikerade kvällens sånger – temat kvar Kärlek – till sina fans och bröder, så räckte rösterna inte till.

– Jag fick rakt över positiv feedback från domarna. Men i går hade de andra mer röstvilliga fans, konstaterar han.

Han är inte den som hänger läpp. Redan nu har han siktet inställt på framtiden. Jobbet med en fortsatt karriär är i gång. Det där studieuppehållet från musikhögskolan i Piteå kan bli långt. Frågan är om det blir någon fortsättning.

– Om min karriär tar fart nu, tänker jag inte sätta stopp och gå tillbaka till skolan. Jag måste smida medan järnet är varmt. Men går det inte som jag vill då börjar jag igen, säger han.

Smider gör han verkligen. Han redan flera möten inbokade. Med vem och om vad kan han inte säga. Men glad låter han.

Han jobbar också med en egen youtube-kanal och där kommer han att släppa – passande nog för årstiden – några jullåtar framöver.

Ett par konserter finns också inbokade i december. Vilka ställen som får Idol-Jesper på scenen är en hemlighet, men så mycket kan han säga att det inte är Linköping.

– Men jag skulle verkligen vilja uppträda där så om någon är intresserad, hör av er, säger han

Fortsätt läsa:


Källa: Idol-Jesper åkte ut – men går vidare – Östgöta Correspondenten