"Idol"-favoritens knep – i fredagens program – Expressen


Bergskristall och ett modernt låtval.

Nu berättar Matilda Gratte, 19, och Niklas Musco, 25, hur de ska besegra juryn i kväll.

– Jag vet inte om det räknas som doping, säger sångerskan som gjorde succé förra veckan.

Hon fick Daniel Breitholtz jubileumsbiljett i ”Idol” och gick raka vägen till kvalveckan. Där gjorde Matilda Gratte stormande succé och hyllades både av jury och tittare. Bland annat blev Anders Bagge så euforisk att han slog till på en jurykyss i tv.

- Det är jätteroligt att folk gillade det, men det är lite jobbigt att det började så bra. Jag tänker inte ”nu ska jag toppa det”, utan är inställd på att bli sågad den här gången, säger hon.

”Kommer att bajsa på mig”

Låten Matilda valt att sjunga i kväll, ”Bleeding love”, beskriver hon som ”skitsvår”. De senaste dagarna har hennes nerver dessutom börjat spöka rejält.

- Under kvalveckan var jag nervös hela tiden. Från måndag till fredag. Jag ville inte ens gå upp på scenen då, utan kände att ”it’s not gonna happen”. Nu är det ännu värre. Jag kommer att bajsa på mig, säger hon.

Men vad ingen vet är att Matilda har ett hemligt vapen backstage för att hålla sig lugn. ”Idol”-deltagaren ägnar sig nämligen åt så kallad chakrahealing.

- Jag har stenar, bergskristaller, som jag brukar lägga på olika punkter på kroppen. De har olika energier och är sköna att hålla i. De kanaliserar min energi, säger hon, fortsätter och skrattar:

- Jag vet inte om det räknas som doping. Men det kanske får bli min grej, jag är den konstiga bergskristallskvinnan.

Främst är det Matildas mamma som är en fena på chakrahealing och hon är noga med att dottern ska ha rätt utrustning på plats i ”Idol”. Därför har hon nu kört en särskild påse stenar till Matildas hotell.

- Det var så viktigt för mamma att jag skulle ha dem. Typ lika viktigt som att jag skulle ha rena trosor, säger hon.

”Jag har sparkat in dörren”

Niklas Musco, som fått kritik för mossiga låtval, har en annan strategi för att övertyga juryn och tittarna:

- Juryn har kritiserat mig för att jag valt så gamla låtar, så nu tänker jag visa dem att jag minsann har öppnat den moderna dörren. Eller nej, jag har sparkat in den dörren helt och valt en låt från 2014.

Fortsätt att läsa här:


Källa: "Idol"-favoritens knep – i fredagens program – Expressen