Idol”-Alice bröt ihop när hon fick träffa sin tvillingsyster – Aftonbladet


Resan till sina rötter i Vietnam blev en ögonöppnare för Alice Svensson.

I kvällens program blir de stora skillnaderna för påtagliga.

– Jag bröt ihop en eller två gånger, säger hon.

I kvällens avsnitt av ”Spårlöst special” letar ”Idol”-tvåan Alice Svensson, 25, sina rötter i Vietnam tillsammas med programledaren Agneta Sjödin.

Alice och hennes biologiska familj har länge känt till varandra men aldrig träffats. Det var när Alice deltog i ”Idol” 2008 som en vietnamesisk tidning uppmärksammade hennes medverkan. Det i sin tur ledde till att artisten fick kontakt med familjen.

I programmet syns en lugn och sansad Alice. Tills hon inser de stora skillnaderna mellan hennes och sin tvillingsysters uppväxt.

– Jag bröt ihop en eller två gånger. Det var när det gick upp för mig hur otroligt tacksam jag är till livet. Det blev så påtagligt hur olika förutsättningarna är i världen, säger hon. LÄS OCKSÅ PLUS Idol-tvåan: ‘Är inte ett sunt program’

”Champagne till lunch”

Resan blev därför en ögonöppnare för Alice Svensson.

– Här sitter jag och är lite småtjock, mår bra och dricker champagne till lunch men så ser inte livet ut överallt, säger hon.

Därför kan Alice tycka att det blir skevt när många visar upp ett ”låtsasliv” på sina plattformar.

– För mig som en offentlig person är det viktigt att förmedla ett vanligt liv. Eller det som är vanligt för mig är ju inte det för någon annan, men jag tänker till en gång extra i vardagen, säger hon.

Känner tacksamhet

Tidigare har Alice berättat att hon är väldigt trygg i sin adoption. Men önskar att fler hade fått hennes förutsättningar.

– Det hade lika gärna kunnat varit jag som inte fick gå i skolan eller haft mat på bordet. Det är en så stor känsla som knappt går att ta in. I slutändan resulterar det i en tacksamhet, säger hon.

”Spårlöst special” sänds ikväll klockan 21:00 på Sjuan.

LÄS OCKSÅ Här kör Idol-Alice olagligt

Läs mer:


Källa: Idol”-Alice bröt ihop när hon fick träffa sin tvillingsyster – Aftonbladet