"Hundraettåringen" gör succé på bio


”Hundraettåringen som smet från notan och försvann” gör stor succé på bio.
Bara fem dagar efter premiären är det årets största svenska film.
Filmen har redan setts av över 250 000 personer.Sveriges mest älskade 100-plussare gör stor succé igen.
Redan fem dagar efter det att ”Hundraettåringen som smet från notan och försvann” – uppföljaren till ”Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann” – haft premiär på svenska biografer så är det årets största svenska film.
Filmen hade klassisk premiär på juldagen, och har sedan dess hunnits ses av 252 607 personer och spelat in över 28,3 miljoner kronor. Det gör den till årets mest framgångsrika svenska film.
Robert Gustafsson återvänder i rollen som Allan Karlsson, och filmen är regisserad av bröderna Måns och Felix Herngren.
Det är inte det första rekordet som den nya filmen har slagit. Bara under premiärdagen spelade filmen in 8 465 859 kronor på bio.

LÄS MER: Okända ändringen i ”Hundraettåringen”

LÄS MER: ”Hundraettåringen” slog nytt rekord

Den första filmen gjorde även den stor succé, inte bara i Sverige, utan även utomlands. Den lyckades till och med knipa en Oscarsnominering för bästa smink och hår, som den tyvärr inte vann.
Den omfattande sminkningen som Robert Gustafsson behövde genomgå varje dag under inspelningen i rollen som gamla Allan Karlsson var något som gjorde att han tvekade på att göra rollen igen.
– Så länge man inte tänker på att det ska göras så går det bra. Det är när väckarklockan ringer halv tre på natten som det inte känns jättekul, men det går alltid över när man filmar. Även om det sliter väldigt mycket på kroppen, har Robert Gustafsson sagt.

Följ Expressen Nöje på Facebook – där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

Läs mer:


Cred & Källa: "Hundraettåringen" gör succé på bio