Hon tar över "Smartare än en femteklassare"


Beskedet om att Lasse Kronér hoppar av den kommande säsongen av ”Smartare än en femteklassare” i samråd med SVT kom i början av november. Nu blir det i stället Josefin Johansson, som tidigare har synts i bland annat ”Syskonen” och i ”Extra! Extra!”, som ska leda programmet. Hon blev glad när hon blev tillfrågad.

Det känns så klart också lite läskigt, det är första gången jag leder ett sådant stort tv-program. Det är också så himla mycket regler i sådana här sällskapsspel, säger hon.

”Mycket gemensamt”

Programmet går ut på att vuxna sätts på prov i låg- och mellanstadiekunskap. Josefin Johansson säger att hon tror att hon kanske kommer att förstå barnen mer än de vuxna tävlande.

Jag har insett att barn och jag har ganska mycket gemensamt. Vi har samma intressen och samma stilideal. Det känns ibland som att jag ser ut som att jag är Dolly Styles mamma, med olika pasteller, säger hon.

Blev polisanmäld

Lasse Kronér hoppade av ”Smartare än en femteklassare” sedan han några veckor tidigare hade blivit polisanmäld för sexuellt utnyttjande av en tidigare praktikant på ”Doobidoo”. Det ska röra händelser som ligger några år tillbaka i tiden.

Ganska tidigt i november insåg vi att vi inte visste hur lång tid det skulle ta. Det har visat sig vara rätt val, för det har dragit ut på tiden också. Lasse insåg själv också att det skulle bli svårt, med den pressen som han befann sig under där, säger Christina Hill, programchef för SVT Göteborg.

Hon säger att de är nöjda med Josefin Johansson som programledare den kommande säsongen.

Vi har varit sugna på att få jobba med henne länge, säger Christina Hill.

Se mer här:


Källa: Hon tar över "Smartare än en femteklassare"