Här är Topp 20 i Idol 2013 – Poplight


Idoljuryn har från tusentals sökande, med drömmen att bli Idol 2013, gallrat ut tjugo finalister. Dessa tävlar under den livesända kvalveckan om platserna till kommande fredagsfinaler, och chansen att bli just Idol 2013. Här är topp 20:

Idol 2013 har likt en Fenixfågel, återuppstått ur sin egen aska. Efter säsongen 2011 valde TV4 att det liknande formatet X-factor skulle få chansen att sändas i Sverige och Idol fick kliva åt sidan. Det blev dock inte som man hade hoppats på och tittarsiffrorna för talangtävlingen blev lägre än man förutspått. Efter vad man skulle kunna kalla ”fiasko”, valde man istället att sända Idol igen, som nu är inne på den första livesända delen, kvalveckan.

”Starkaste säsongen”

I våras var de tusentals, under slutaudition hundra och nu är de bara tjugo kvar. Vägen till kvalveckan har varit lång för de sökande och likt tidigare säsonger är det; ”Den starkaste säsongen någonsin” enligt juryn. En säsong vi fått se många guldkorn, men även ett och annat bottenskrap.

Under veckan som gått har vi fått följa de uttagna idolernas sista jakt på de tjugo åtråvärda platserna i nästa veckas kvalvecka. Kampen var tuff bland de kvarvarande sökande. Men efter juryns överläggande återstod följande tjugo idoler.

Top 20 i Idol 2013

Kevin Walker

Albin Gummesson

Erik Rapp

George Shaid

Gabriel Alares

Gustav Bjule

Jens Hult

Simen Thelander

Sakib Zabbar

Oliver Cardoso

Matilda Melin

Yosefin Buohler

Sara Sangfelt

Miriam Bengtsson

Sanne Karlsson

Sarah Mathisen

Juliette Holmqvist

Sandra Wikström

Aratxa Álvarez

Elin Bergman

Kvalveckan sänds kommande vecka på TV4, måndag-fredag 20.00

Juryn består utav Anders Bagge, Laila Bagge Wahlgren och Alexander Bard.

Fortsätt läsa:


Källa: Här är Topp 20 i Idol 2013 – Poplight