Grönvall: ”Jag var mentalt förberedd” – Aftonbladet


Efter första ronden i finalen tog Charlie Grönvalls idolresa slut.

Han tvingades lämna och slutade på en tredjeplats.

– Det här var, jag ska inte säga väntat. Men jag var absolut mentalt förberedd på det, säger han till Nöjesbladet.

I första ronden av Idolfinalen fick alla deltagare framföra varsin låt de själva valt. Charlie Grönvall valde att göra en rockigare version av Sias ”Elastic heart”. Trots idel hyllningar från juryn var det han som tvingades lämna idolfinalen.

– Sia är unik och alldeles, alldeles underbar. Precis som du, sa Fredrik Kempe.

”Mentalt förberedd”

Rebecka var den som först gick vidare till final. Därefter stod det mellan Charlie och Liam.

Trots att Charlie tvingades lämna och alltså inte fick framföra sin andra låt han förberett samt göra sin tolkning av vinnarlåten var det en nöjd Charlie som tackade av sina fans från scenen. För Nöjesbladet berättar han att resultatet inte kom som en chock.
– Det här var, jag ska inte säga väntat. Men jag var absolut mentalt förberedd på det. När jag sökte trodde jag verkligen inte att jag skulle komma så här långt.

– Jag förstod det redan innan på något sätt. Liam har haft en enorm popularitet hela säsongen. Jag var ganska beredd på att det skulle bli så.

”Sista jag gör”

Han passade också på att förklara hur mycket det betydde för honom att få stå i ett fullsatt Globen.
– Jag är verkligen stolt över att få vara del av en såhär fantastisk final. Precis innan jag gick upp tänkte jag att det här kan vara det sista jag gör. Nu njuter jag bara för att det här ska vara ett minne för livet. Och det kommer det att vara. Det är så häftigt, säger han.

Fortsätt att läsa här:


Källa: Grönvall: ”Jag var mentalt förberedd” – Aftonbladet