Frukost till middag!

Wellness

Har du dålig aptit på morgonen? Då kanske du borde äta frukosten på kvällen istället.

Nya rapporter pekar på att det är näringssmart att äta frukostmat till middag.

Den nya mattrenden går under namnet ”brinner”, det vill säga en sammanskrivning av breakfast for dinner. Det går mycket riktigt ut på att man äter frukosten till middag.

”Brinner” kommer som många andra trender ifrån USA och hos svenska Lantmännen menar man att det är ett både prisvärt, hållbart och näringsriktigt sätt att äta.

Välj rätt

Men väljer du att duka för frukost också till middag, så tänk på att välja kolhydrater, fett och proteiner av bra kvalitet och se till att du får i dig vitaminer och mineraler.

– Att äta en engelsk fet frukost med toast, korv och äggröra eller en skål fruktyoghurt med sockriga flingor är inte nyttigt, oavsett vilken tid på dygnet du äter det, säger Karin Magnusson, dietist på livsmedelsföretaget AXA.

Populärt med gröt

En populär och nyttig ”brinner” är gröt. Enligt Lantmännen äter 13 procent av svenskarna gröt till kvällsmat.

En ”brinner” då och då är också ett bra ekonomiskt val som inte heller kräver lång tid vid spisen.

– Många föräldrar har dåligt samvete för att de inte alltid hinner laga varm mat till sina barn på kvällarna men kall mat kan vara minst lika bra, avslutar Karin Magnusson.

Tre förslag på nyttig ”brinner”:

  • Havregrynsgröt med extra allt-frukt och bärtopping
  • Svamptoast och hallonsmoothie
  • Fluffiga pannkakor med smörstekta äpplen och pekannötter 

Källa: Lantmännen

Se mer här:

Originalartikeln: Frukost till middag!


Publicerat

i

,

av

Etiketter:

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *